Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την υποτέλεια της στις επιταγές της τρόικα και παρ’ όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις κορυφαίων υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για καμία απόλυση, μετεκλογικά και πριν αλέκτωρ λαλήσει, άνοιξε την κερκόπορτα των απολύσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου, ψευδόμενη για πολλοστή φορά.

Παρά τη σφοδρότατη αντίδραση στο Κοινοβούλιο από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου με μόνο κριτήριο την ημερομηνία πρόσληψης. Για πρώτη φορά στα χρονικά, στο ναό της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αποδεικνύοντας την αναλγησία και την εμπάθεια της, τσαλαπάτησε ανερυθρίαστα ακόμη και το Σύνταγμα, αγνοώντας προκλητικά, στην περίπτωση του νομοσχεδίου για την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, η οποία ομόφωνα αποφάνθηκε ότι το νομοσχέδιο είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ καθώς και ότι η κατάργηση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και συνεπώς εγκυμονεί κινδύνους για την επιβολή προστίμων από την ευρωπαϊκή ένωση.

Ακόμη, αδιαφορεί για τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και τις παραινέσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζοντας με τους φοβισμένους και απλούς χειροκροτητές βουλευτές της την αποδόμηση της πατρίδας μας, για χάρη οικονομικών συμφερόντων και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο Υφυπουργός και οι λιγοστοί κυβερνητικοί παρόντες -ωσεί απόντες- βουλευτές, αδύναμοι να ψελλίσουν έστω και ένα επιχείρημα υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προσπαθώντας με χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με την ευπρέπεια του χώρου, να υποβαθμίσουν το έργο καθώς και την επιστημονική, πνευματική και ηθική υπόσταση των εργαζομένων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δεν έκανε τον κόπο να παρευρεθεί στο Κοινοβούλιο και την ίδια ώρα δήλωνε ότι αισθανόταν «ευτυχισμένος» που το μνημόνιο ήρθε στη ζωή μας και θα «σώσει» με αυτό τον τρόπο τη χώρα. Συνηθίζει άλλωστε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα να βρίσκει χρόνο ώστε κάνει εμφανίσεις στα ΜΜΕ παρά να βρίσκεται εκεί που οφείλει λόγω της ιδιότητάς του.

Είναι, βέβαια, γνωστό σε όλους, ότι οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν στις δικαστικές αίθουσες, καθότι η αντισυνταγματικότητα είναι πρόδηλη, γεγονός που μαρτυρούν ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά δεν έχουν το σθένος να το παραδεχτούν δημόσια και περί άλλων τυρβάζουν.

Είναι η πρώτη φορά για τα ελληνικά χρονικά δεδομένα που μία Κυβέρνηση νομοθετεί ειδικό αντισυνταγματικό νόμο για να εκδιώξει εργαζομένους που θεωρεί ότι είναι πολιτικά προσκείμενοι σε άλλους χώρους, αγνοώντας ότι είναι Έλληνες πολίτες, εργαζόμενοι και νέοι επιστήμονες .

Οι υπεύθυνοι για το κατάντημα της πατρίδας μας, που την έφτασαν να επαιτεί, δεν είναι οι εργαζομένοι που απολύουν και τους απαξιώνουν επιρρίπτοντάς τους τις ευθύνες για όλα τα μεταπολιτευτικά λάθη. Δεν έχουν, δυστυχώς, καταλάβει ότι έχουν απαξιωθεί στα μάτια μας και στα μάτια του 65% των Ελλήνων πολιτών που δεν προσήλθε στις κάλπες.

Αντί να οδηγούν τους νέους στην ανεργία, γιατί είναι ανίκανοι να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας, ωθούν το επιστημονικό προσωπικό της χώρας σε μετανάστευση, τους καλούμε να αποσυρθούν από την πολιτική για λόγους ευθιξίας.

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τους φοβισμένους βουλευτές της τρόικα, που δεν έχουν το θάρρος να μας κοιτάξουν στα μάτια, να λάβουν, επιτέλους, θέση για την συνταγματική εκτροπή σύμφωνα με την εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου της βουλής.

Καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν θέση για την απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να επαγρυπνούν καθότι τα χειρότερα έρχονται στις ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και στα εργασιακά.


Η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. είναι μόνο η αρχή.


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μίλησαν και επάξια μας εκπροσώπησαν στο Κοινοβούλιο, όπως και τα συνδικαλιστικά όργανα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ που μας συμπαραστάθηκαν στο δύσκολο και δίκαιο αγώνα μας.




Το Δ.Σ Εργαζομένων

της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: