Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Σε νέο αδιέξοδο το Επιμελητήριο των γεωτεχνικών

ImageΚλίμα διάσπασης επικράτησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΕΩΤΕΕ την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, όταν έφτασε η στιγμή της συζήτησης για τη διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο του 2011. Η παράταξη της ΝΔ, με εκπρόσωπο την Αθηνά Τραχήλη, μέλος του δ.σ., ζήτησε άμεσα την παραίτηση του προέδρου, Θόδωρου Μαρκόπουλου, προκειμένου να προχωρήσει προς την εκλογική διαδικασία το ΓΕΩΤΕΕ με άλλο προεδρείο, το οποίο θα έχει τη στήριξη των 14 μελών (από τα 15 συνολικά) του δ.σ.

Ο κ. Μαρκόπουλος αρνήθηκε με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση, αφού η κυρία Τραχήλη αποχώρησε και πλέον δεν υπήρχε η απαραίτητη απαρτία για να ληφθούν αποφάσεις.

Μέχρι την αποχώρηση της κυρίας Τραχήλη, συμμετείχαν στη συνεδρίαση 8 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, από τα 15. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν, επιγραμματικά, ήταν οι εξής:

- Έγκριση αδειών άσκησης επαγγέλματος για 187 γεωτεχνικούς και εγγραφή τους στο ΓΕΩΤΕΕ.

- Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2011, με έξι ψήφους υπέρ και δύο κατά, αλλά με σαφώς μειωμένα έσοδα, λόγω των μειωμένων «εκτός έδρας» των γεωπόνων του Δημοσίου, από τα οποία παρακρατείται ένα ποσοστό ως εισφορά στο ΓΕΩΤΕΕ.

- Ο αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Ευθύμιος Σπυρίδης, θα ορίσει τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

- Οι εκλογές για την ανάδειξη Λήψη απόφασης για την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίστηκαν για την 20ή Δεκεμβρίου 2010.

- Ορίστηκε η ομάδα υπαλλήλων του Επιμελητηρίου που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος «Διαύγεια».

Οι αποφάσεις που εκκρεμούν είναι σημαντικές για τον αγροτικό τομέα γενικότερα, αφού δεν διατυπώθηκε καμία πρόταση επί των θεμάτων της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, μετά το 2013, ούτε για τη διεξαγωγή ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ του 2011.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: