Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΕΓΕΣ: Πραγματικός στόχος της Επιτροπής η μείωση των δαπανών της ΚΑΠ

«Πραγματικός στόχος της Επιτροπής είναι η μείωση των δαπανών της ΚΑΠ, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες πόρων για τη χώρα μας που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες αγρότες. Από την άλλη πλευρά η ΚΑΠ γίνεται περισσότερο γραφειοκρατική και περίπλοκη», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΓΕΣ, με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής για την ΚΑΠ, μετά το 2013 που εγκρίθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Το θέμα απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, «σε μια περίοδο που οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και μαστίζει τις περισσότερες χώρες της Ένωσης, για μια ακόμα φορά η Επιτροπή (κατώτερη των περιστάσεων), αποφάσισε να διαχειριστεί τη μιζέρια και να φορτώσει με πρόσθετες δαπάνες για περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους ευρωπαίους αγρότες δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας και επιβαρύνοντας την οικονομική τους θέση.

Αντί της αναγκαίας αύξησης του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους φιλόδοξους στόχους της και να καλύψει τις ανάγκες των αναμενόμενων μελλοντικών διευρύνσεων της Ένωσης, οι άμεσες ενισχύσεις προσαρμόζονται σε μια μίζερη δημοσιονομική λογική με αναδιανομή μεταξύ κρατών μελών».

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ προσβλέπει σε μία ΚΑΠ με πολιτική φυσιογνωμία, με ενεργούς αγρότες και μια ευρωπαϊκή γεωργία που θα συμβάλλει στην απασχόληση και τη περιφερειακή ανάπτυξη, που θα διατηρεί τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό και παράλληλα θα δημιουργεί νέο πλούτο και νέες θέσεις απασχόλησης. Οτιδήποτε άλλο αποκλίνει από αυτό το στόχο μας βρίσκει ριζικά αντίθετους», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: