Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

(Ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2010)

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας βιώνει την τελευταία περίοδο τη βαθύτερη και μεγαλύτερη κρίση από τον καιρό της δημιουργίας του.

Η κρίση αυτή πηγάζει από τις διαφορετικές και αντικρουόμενες πολιτικές προσεγγίσεις, επιδιώξεις και στόχους των παρατάξεων που απαρτίζουν τη Διοίκηση, καθώς και από την άσκηση των προσωπικών πολιτικών επιλογών μελών του Δ.Σ. και κυρίως του Προέδρου του Δ.Σ.

Η κρίση αυτή σήμερα στο απόγειό της έχει πάρει τα χαρακτηριστικά βεντέτας ανάμεσα στην πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από τη μία πλευρά και του Προέδρου από την άλλη με τελικό αποδέκτη την Κεντρική Υπηρεσία και τους εργαζόμενους που βιώνουν ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά του Προέδρου του Δ.Σ. μέσα από την άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους Υπαλλήλους και ιδιαίτερα με την στοχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων για παραπομπή τους σε ποινικά ή Διοικητικά Δικαστήρια.

Η κρίση έχει οδηγήσει σε πολιτική παραλυσία και αδράνεια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε οργανωτικό χάος, αποσυντονισμό και υποβάθμιση της Κεντρικής Υπηρεσίας με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία του Επιμελητηρίου να ανταποκριθεί στον ρόλο του που περιγράφεται στον Ιδρυτικό του Νόμο αλλά και που επιβάλλει η Κοινωνία με τις ανάγκες της.

Οι εργαζόμενοι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Ø Καταδικάζουμε το κλίμα τρομοκρατίας που ασκείται στην Υπηρεσία από την πλευρά του Προέδρου του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μέσα από την ευθεία ψυχολογική πίεση σε υπαλλήλους και την απειλή ή παραπομπή τους σε Ποινικά και Διοικητικά Δικαστήρια.

Ø Καταδικάζουμε την ολιγωρία και την αδράνεια των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία

Ø Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όσους συναδέλφους καθημερινά υφίστανται αυτό το κλίμα της ψυχολογικής πίεσης και βίας.

Και τέλος,

Ø Δηλώνουμε ότι παρ’ όλο που είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με όποια πλευρά επιδιώκει πραγματικά την συναίνεση και τη συνεργασία στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν το Επιμελητήριο είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που μας παρέχει ο Νόμος και η Πολιτεία τα δικαιώματά μας ως άνθρωποι αλλά και ως εργαζόμενοι στο Επιμελητήριο.

Ζητούμε:

  • Επιτέλους η Διοίκηση να σταματήσει να αλληθωρίζει και να ομφαλοσκοπεί και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Νόμος, επιβάλλει η Δημοκρατία και επιτάσσει η κοινωνία και ο Γεωτεχνικός κόσμος έτσι ώστε να βγει το Επιμελητήριο από το τέλμα και το μαρασμό που ολοένα βυθίζεται.
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής πίεσης στους Υπαλλήλους και η στοχοποίηση συναδέλφων που το μόνο τους αδίκημα είναι η προσήλωση στα καθήκοντά τους όπως τα προβλέπει ο Οργανισμός Λειτουργίας του Επιμελητηρίου και ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.
  • Να παρθούν από την πλευρά της Διοίκησης άμεσες αποφάσεις για το μείζον θέμα της σύστασης και λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
  • Να διασφαλιστούν όλοι εκείνοι οι όροι που θα οδηγήσουν το Επιμελητήριο σε ομαλή πορεία και επιτυχή πραγματοποίηση των ερχόμενων εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου.
  • Να πραγματοποιηθεί συνάντηση των εργαζομένων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τα μέλη του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., στις 21 Δεκεμβρίου 2010 με την ευκαιρία πραγματοποίησης της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την ίδια ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: