Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κασαπίδης: Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

kasapidis«Την παροιμία, "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι", οφείλουν να έχουν στο νου τους οι Έλληνες αγρότες, στο άκουσμα των μεγαλόστομων χθεσινών..... εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από την Κρήτη τόνισε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γ. Κασαπίδης.

Ο κ. Παπανδρέου τονίζει προσπάθησε, γι' ακόμα μία φορά, να ξεγελάσει τους Έλληνες αγρότες, εξαγγέλλοντας την «πολιτική των καλαθιών» των αγροτικών προϊόντων, αφού οι προεκλογικές του υποσχέσεις για «πολλά κεράσια» αποδείχτηκαν, εδώ και 14 μήνες, ψεύτικες.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Κρήτη για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, έκανε λόγο για ένα "νέο ξεκίνημα στον αγροτικό τομέα της χώρας". Όμως, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι κυβερνά τη χώρα εδώ και 14 μήνες. Γι' αυτό και επαναλαμβάνει την ίδια προεκλογική υπόσχεση.

Αυτή τη φορά, την εξαγγελία την κάνει στο "σπίτι" του πρώην Υφυπουργού Γεωργίας, τον οποίο και άλλαξε μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως την κυβερνητική αποτυχία στον αγροτικό τομέα.

Πέρυσι, ο κ. Παπανδρέου υποδέχονταν στο λιμάνι του Πειραιά και ξεσήκωνε τους Κρήτες γεωργούς, κατακρίνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου.

Φέτος, στην ομιλία του από την Κρήτη, ούτε μία αναφορά δεν έκανε για το προϊόν και την χειρότερη κατάσταση που βιώνουν οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού, αλλά και όλης της χώρας.

Μήπως δεν γνωρίζει την άσχημη αυτή κατάσταση ο κ. Παπανδρέου ή φοβάται να μιλήσει γι' αυτήν σήμερα ως Πρωθυπουργός;

Γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν ενεργοποιούνται για να εκμεταλλευτεί η χώρα την τεράστια ευκαιρία που παρουσιάζεται για το Ελληνικό ελαιόλαδο στην αγορά των Η.Π.Α., μετά και τις αποκαλύψεις που προκαλούν σάλο, εδώ και δύο μήνες, για εκτεταμένες νοθείες Ιταλικών και Ισπανικών ελαιολάδων, που κυκλοφορούσαν ψευδεπίγραφα ως "έξτρα παρθένα" στην αγορά της Αμερικής;

Μήπως οργανώνει φιέστες επικοινωνιακές για να κρύψει την ανυπαρξία σχεδίου για τον αγροτικό τομέα και την ανικανότητα της κυβέρνησής του να αντιδράσει και να αξιοποιήσει άμεσα προς όφελος της χώρας και των ελαιοπαραγωγών μας ανέλπιστες ευκαιρίες που παρουσιάζονται ως Θεία δώρα;

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε και την πρόταση του ΥπΑΑΤ για τα καλάθια των αγροτικών προϊόντων για κάθε περιφέρεια της χώρας, με ιδιαίτερη αναφορά για το καλάθι της Κρήτης. Αποφεύγοντας να αναφερθεί στο καλάθι της νοικοκυράς και στον τρόπο με τον οποίο θα το ενισχύσει, καθώς ολοένα αδειάζει εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής του.

Βέβαια, την πρόταση για τα τοπικά προϊόντα, θα μπορούσε η κυβέρνηση να την είχε θέσει σε εφαρμογή εδώ και 14 μήνες που κυβερνά και μετά να παρουσιάσει το αποτέλεσμα και όχι να την απαξιώνει με την επικοινωνιακή τακτική της βάζοντας, γι' ακόμα μία αφορά, το κάρο μπροστά από το άλογο.

Θετικά κρίνουμε την αποδοχή της πρότασης της Ν.Δ. για τις συνέργειες των τομέων Γεωργίας – Τουρισμού και Πολιτισμού, όπως την παρουσίασε μεταξύ άλλων προτάσεων, ο πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς, πριν από περίπου έξι μήνες, στο προσυνέδριό μας στη Λάρισα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι στον αγροτικό τομέα "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" και φανερώνουν την έλλειψη ουσίας και πρακτικού αποτελέσματος.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, που αποδυνάμωσαν και απορύθμισαν το ΥπΑΑΤ και να επαναφέρει σ' αυτό τις αρμοδιότητες που του "έκλεψε" ή κατήργησε και αφορούν την αλιεία, τα τρόφιμα, τα δάση, τα νερά και τα τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης, ώστε τα λόγια του για ένα ισχυρό, επιτελικό, με αποκεντρωμένη λειτουργία και ολοκληρωμένο Υπουργείο Γεωργίας, να συμβαδίζουν με τις πράξεις του».

http://www.agroschannel.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: