Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Σκανδαλίδη με την Ομοσπονδία γεωτεχνικών

ImageΣυνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Κατά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα σε θετικό κλίμα – όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – παραβρέθηκαν και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ).
Η συνάντηση ζητήθηκε προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Οργάνωσης των Υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ και των Περιφερειακών Υπηρεσιών.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ και οι Πρόεδροι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ανέπτυξαν τα προβλήματα που ανακύπτουν τόσο στα προς δημοσίευση Προεδρικά Διατάγματα για τους Οργανισμούς των Κρατικών και των Αιρετών Περιφερειών όσο και στο Σχέδιο Οργανισμού του ΥΠ.Α.Α.Τ. που δόθηκε στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Θέσαμε υπόψη του υπουργού ότι το Σχέδιο Οργανογράμματος που μας δόθηκε για διαβούλευση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των παραγωγικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ότι η θεσμοθέτηση τους ως έχει θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα υπάρχουν σήμερα.
Τονίσαμε στον κ. Σκανδαλίδη την αναγκαιότητα συντονισμού και διασύνδεσης των γεωτεχνικών υπηρεσιών όλης της χώρας, για την αποτελεσματική λειτουργία τους για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών όσο και για την διασφάλιση των εργασιακών, υπηρεσιακών, επιστημονικών και οικονομικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών.
Στη συνέχεια, ο υπουργός ανέπτυξε το σκεπτικό και τις πολιτικές του θέσεις που πρέπει να αποπνέει ο νέος Οργανισμός του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τόνισε την αναγκαιότητα του συντονισμού όλων των αρμοδίων Υπηρεσιών. Θέλουμε να σημειώσουμε τη θετική καταρχήν προσέγγιση του Υπουργού στις προτάσεις της ΠΟΓΕΔΥ και τη δήλωσή του ότι θα συνεχίσει το διάλογο επί του Σχεδίου Οργανισμού και είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση κάθε Φορέα. Ιδιαίτερα σημείωσε την οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου δημιουργώντας μία Διεύθυνση σε κάθε κρατική Περιφέρεια.
Συμφωνήθηκε μετά τις ημέρες των εορτών να γίνει μια νέα συνάντηση και μια ουσιαστική συζήτηση στις ρυθμίσεις του Οργανισμού.
Εκτιμούμε θετικά το καλό κλίμα αυτής της συνάντησης για έναν Οργανισμό που ν΄ ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, στη διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών και στην παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων. Εκτιμάμε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες αυτό να πραγματοποιηθεί και η ΠΟΓΕΔΥ είναι διατεθειμένη να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή και αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει τις διαδικασίες και επιτέλους να έχουμε ένα νέο Οργανισμό. Φυσικά όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: