Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21/1/2011) η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας στο Καναράκι


Δελτίο τύπου 22-1 –2011

Κοπή πίτας 2011 στο καναράκι.



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21/1/2011) η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας στο Καναράκι. Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η παρουσία πολλών συναδέλφων, ενώ ο χορός και το κέφι διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το φλουρί κέρδισε ο πρώην Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κος Παπαλεξανδρής Κωνσταντίνος ενώ το Διήμερο στο Αρχοντικό Πρεπάλα στο Νεοχώρι ο νέος συνάδελφος κος Περιστερόπουλος Άγγελος.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Μαγνησίας κος Νάνος Απόστολος, κος Μαρκάκης Παύλος , ο Δήμαρχος Βόλου κος Σκοτινιώτης Πάνος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Μποτός Αργύρης και Χαλέβας Κωνσταντίνος ως εκπρόσωποι του αντιπεριφερειάρχη κου Αλεξόπουλου, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας κος Παπατόλιας Απόστολος, ο πρώην αντινομάρχης υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κος Μεργιαλής Δημήτριος ,η περιφερειακή σύμβουλος κα Τσαλίκη Τζούλια, ο πρώην αντινομάρχης κος Ζαχαρόπουλος, οι Γεωπόνοι Διευθυντές των υπηρεσιών πρώην και νυν και πολλοί συνάδελφοι.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Ζήση Ροδούλα, οι βουλευτές κος Καρτάλης Κωνσταντίνος και κος Νάκος Αθανάσιος καθώς και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου κα Μακρή.



Η ομιλία του προέδρου κου Λάμπρου Κωνσταντίνου




Αγαπητοί Συνάδελφοι ,
Καλή Χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω καθώς είναι τιμή για μένα και για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας η παρουσία σας απόψε.
Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας με αργά και σταθερά βήματα καθιερώνεται ολοένα και περισσότερο με τη συνεχή παρουσία του και τις παρεμβάσεις του στην συνείδηση των φορέων του Νομού μας.
Η τεχνολογία και το διαδύκτιο είναι αλήθεια μας βοηθά να έχουμε συνεχή παρουσία στην ενημέρωση των συναδέλφων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είτε με τα mail είτε με την ιστοσελίδα μας .
Είναι ευχάριστη έκπληξη σας αποκαλύπτω για μένα, συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα να μας ρωτούν για τις αναρτήσεις που κάνουμε στην ιστοσελίδα μας αλλά ακόμη και παραγωγοί, νέοι αγρότες, αγροτικοί Σύλλογοι από την περιοχή να ρωτούν για θέματα σχετικά με την αγροτική παραγωγή το σχεδιασμό ,το μέλλον και τα προβλήματά της. Μεγαλύτερη ικανοποίηση νοιώθουμε από τη διαπίστωση ότι έχουμε τακτικούς επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το εξωτερικό.
Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε παρεμβάσεις προς τους Δήμους για τη μελέτη δημιουργίας χώρων αστικού και περιαστικού πρασίνου – υποδείξεις που έγιναν προς το υπουργείο και τους προϊσταμένους των διοικήσεων των οργανισμών, για θέματα καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών και προβλημάτων που θίγουν την καθημερινότητα των συναδέλφων γεωπόνων και γεωτεχνικών , που θίγουν τους συμβασιούχους συναδέλφους όπως εκείνους που κάνουν το Αγροτικό τους , ενώ θέσαμε επιτακτικά το γεγονός της ανεργίας που προβληματίζει όλους μας, αλλά και το θέμα της ασφάλισης σε ένα φορέα για όλους τους νεοεισερχόμενους στον κλάδο.
Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές προχωρήσαμε στην ενημέρωση και αποσπάσαμε τη δέσμευση υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων για την αξιοποίηση των γεωπόνων με την ορθότερη διάρθρωση των υπηρεσιών που όλοι προσδοκούμε από τον Καλλικράτη.
Είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε άριστη σχέση με όλους τους φορείς, τους άλλους γεωπονικούς Συλλόγους του παραρτήματος κεντρικής Ελλάδος, όπως με αυτόν της Λάρισας που είναι και ο μεγαλύτερος στη χώρα, την ομοσπονδία, το επιμελητήριο και κυρίως με το πανεπιστήμιο ,τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών που τη θεωρούμε κοιτίδα διεύρυνσης της επιστημονικής μας επάρκειας και σημείο αναφοράς για τον τόπο μας.
Συνδιοργανώσαμε με συναδέλφους και φορείς ημερίδες για ενημέρωση των νέων συναδέλφων, του κοινού και των αγροτών όπως για τη Μεσογειακή Διατροφή και τα Σύγχρονα θερμοκήπια.
Ισχυριζόμαστε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας είναι το μέλλον της γεωργίας αλλά και το μέλλον των γεωπόνων.



Εκκρεμότητες:
Η εγκατάσταση των μετεωρολογικών σταθμών

Στα άμεσα σχέδια για το 2011 έχουμε:

Η επιμόρφωση των νέων συναδέλφων με αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα
τη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα καταγράψει την πορεία και την ιστορία του συλλόγου καθότι θα κλείσουμε τα 40 έτη από την ίδρυση του Συλλόγου σύντομα.
τη δημιουργία ομάδας εργασίας για τα προβλήματα των νέων και των άνεργων συναδέλφων.
τη βράβευση των συνταξιούχων συναδέλφων που ολοένα αυξάνουν τώρα τελευταία.

Δεν τα κάναμε όλα ίσως σωστά, μπορεί να κάναμε και λάθη ζητούμε να μας τα υποδείξετε και να μας βοηθήσετε να διορθωθούμε.
Είναι άλλωστε επιτακτική ανάγκη η βοήθεια και η δραστηριοποίηση όλων σας για μια αμφίδρομη δράση, για ένα καλύτερο ελπιδοφόρο 2011 σε πείσμα της εποχής.







Δεν υπάρχουν σχόλια: