Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τμήμα Γεωπονία Φυτικής Παραγωγής Πέρασε το τεστ με θετική αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε χθες η εξωτερική αξιολόγηση του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ξεκίνησε την Δευτέρα.
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις εξωτερικές αξιολογήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο ΤΕΦΑΑ, στη Γεωπονία Φυτικής Παραγωγής, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και στο ΙΑΚΑ, ενώ τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του τμήματος Ιατρικής και αυτού της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν αξιολογηθεί σχεδόν τα μισά τμήματα (επτά από τα 16). Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Γιάννη Θεοδωράκη το θετικότερο είναι ότι αναπτύσσεται από τα τμήματα ένας αυστηρά ακαδημαϊκός διάλογος και πλέον έχουν συγκεντρωθεί εκτεταμένες πληροφορίες για τα δυνατά σημεία του ιδρύματος, για τα προγράμματα σπουδών, τον αριθμό του προσωπικού και τα οικονομικά.
Βάσει αυτών των δεδομένων γίνεται συζήτηση μέσα στα τμήματα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί η πορεία τους.
«Είμαστε στη φάση ενός πολύ γόνιμου διαλόγου, για την βελτίωση των τμημάτων και να τοποθετηθούν οι προτεραιότητες. Βασικά η έκθεση αξιολόγησης δείχνει πόσο καλό είναι το πρόγραμμα σπουδών, που θα πρέπει να κατευθυνθεί δεδομένων και των διεθνών τάσεων, σε ποιο σημείο βρίσκονται στην έρευνα. Στην έκθεση αξιολόγησης οι εξωτερικοί αξιολογητές ρωτούν το τμήμα, ποιοι είναι οι στόχοι του και οι κατευθύνσεις του για τα επόμενα χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.
Οι αξιολογητές επισήμαναν ότι το βασικό ατού των περισσότερων τμημάτων του ιδρύματος ήταν η έρευνα, κάτι που δείχνει ότι το προσωπικό είναι υψηλού γνωστικού επιπέδου. Επίσης ακούστηκαν πολύ θετικά σχόλια για τα προγράμματα σπουδών, την στιγμή που γίνονται συζητήσεις για το εάν πρέπει να μειωθούν τα μαθήματα και που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα.
Στα αρνητικά επισημαίνεται η έλλειψη υποδομών, κάτι που σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπρύτανη οφείλεται στους ελάχιστους διατιθέμενους πόρους από πλευράς κεντρικής εξουσίας. Οι πρυτανικές αρχές δηλώνουν ικανοποιημένες από τις εκθέσεις αξιολόγησης που γνωστοποιήθηκαν, από τα μέλη ΔΕΠ που πραγματοποιούν σημαντικές έρευνες και προγράμματα.
γράφει Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
neostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: