Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Καταστροφή η εξαίρεση από τη απονιτροποίηση

Καταστροφή η εξαίρεση από τη απονιτροποίηση

Παρουσία αγροτών των περιοχών που κόβονται από το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στην χθεσινοβραδινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του καταδίκασε την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξαιρέσει τις περιοχές Σούρπης, Πλατάνου, Δρυμώνος και Αγίας Τριάδας.
Ουσιαστικά με την συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΑΑΤ μένουν εκτός απινιτροποίησης 50.000 στρέμματα περίπου με αποτέλεσμα να απειλούνται με οικονομικό μαρασμό οι αγρότες αλλά και περιβαλλοντική καταστροφή οι προαναφερόμενες περιοχές.
Μάλιστα τονίστηκε πως υπάρχει σχετικό έγγραφο του ΕΘΙΑΓΕ στο οποίο αναφέρεται ότι η περιοχή του Αλμυρού είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη από νιτρικά με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η εφαρμογή του προγράμματος και ότι το Υπουργείο με την απόφαση του πηγαίνει αντίθετα σε αποφάσεις που έχει λάβει κρατικός φορέας.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού σημείωσε πως οι περιοχές κόπηκαν για να ενταχθούν κάποιες άλλες από τις οποίες δεχόταν πιέσεις ο Υπουργός, ωστόσο θα πρέπει η αντίδραση του Δήμου και των αγροτών να είναι δυναμική.
Για το λόγο αυτό μάλιστα συστάθηκε και επιτροπή που απαρτίζεται από τους κ.κ. Σώμος, Σαρρής και Καλές, οι οποίοι σε συνεργασία με το Δήμαρχο θα ασκήσουν πίεση στους αρμόδιους φορείς.
Να αναφερθεί ότι το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζει άδικη την εξαίρεση των παραπάνω περιοχών, όπου εντοπίζεται έντονο το πρόβλημα της νιτρορύπνασης, και τον αποκλεισμό τους από ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται τα προηγούμενα χρόνια με θετικά αποτελέσματα, ενώ θα ασκηθούν και πιέσεις στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο όλο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: