Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Απαιτούμε να φύγουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι υπάλληλοι της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ geotee-news

Συμφωνούμε απόλυτα με το blog ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Επειδή 12=12 ας σταματήσουν επιτέλους να μας δουλεύουν.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Ελαιουργικής (Της επιχείρησης που οφείλει στο δημόσιο ποσό ύψους 4,5 εκατ. ευρώ) Νίκος Βαλής στην Ελαιουργική εργάζονται τώρα 12 άνθρωποι ενώ το 1993 είχε 750 υπαλλήλους καθώς διέθετε καταστήματα σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές. Το προσωπικό της συνταξιοδοτήθηκε ή απορροφήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. .
Επίσης την με Αριθ. Πρωτ. 287097 της 29-7-2010 Απόφαση της η πρώην ΥΠΑΑΤ Κ. Μπατζελή ζητούσε την "Απόσπαση υπαλλήλων από τη Ελαιουργική Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων" για χρονικό διάστημα 3 ετών (σ.σ. δηλαδή για πάντα). Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ
Στην απόφαση αυτή η πρώην Υπουργός ζητάει να αποσπαστούν 12 υπάλληλοι.
Τελικά σε πρώτη φάση αποσπώνται «μόνο» 8 υπάλληλοι σύμφωνα Ν.2637/98 (Φ.Ε.Κ. 200Α) ο οποίος ρητά αναφέρει ότι αποσπάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ από συνεταιρισμούς επιτρέπονται μόνο κατά την περίοδο της πρώτης στελέχωσης (το 1998).
Εμείς συνεχίζουμε και λέμε ότι αυτές οι αποσπάσεις είναι παράνομες.
Οι υπάλληλοι αυτοί αν θέλουν δουλειά και μισθό ας τα πάρουν από τον εργοδότη τους την Ελαιουργική Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Παραγωγών Ελαιοκομικών Προϊόντων.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αν θέλει υπαλλήλους να ψάξει να τους βρει σε άλλες Δημόσιες υπηρεσίες, μια που έτσι δεν θα επιβαρύνει επιπλέον τον Δημόσιο προϋπολογισμό ή αν δεν βρει ας προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ άλλους.
Η ιστορία τακτοποίησης των ημετέρων με αυτόν τον τρόπο όπως είπαμε είναι παλιά, δοκιμασμένη και πετυχημένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: