Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Nέο blog που αφορά τα θέματα εντομοκτονίας, μυοκτονίας και απολυμάνσεων

Nέο blog που αφορά τα θέματα εντομοκτονίας, μυοκτονίας και απολυμάνσεων.insectproof.blogspot.com

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ;
Ο όρος απολύμανση αναφέρεται στη μείωση των παθογόνων οργανισμών (οργανισμών που προκαλούν ασθένειες), οι οποίοι εξαπλώνονται από τους ανθρώπους ή και τα ζώα. Περιλαμβάνει καθαρισμό με ειδικούς παράγοντες που ονομάζονται απολυμαντικά. Η μείωση του φορτίου των παθογόνων στο περιβάλλον μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Η απολύμανση είναι απαραίτητη σε ευαίσθητους χώρους, όπως σημεία παρασκευής τροφίμων, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων (ιδιαίτερα όπου γίνεται κατεργασία και προετοιμασία ωμού κρέατος) τουαλέτες, νοσοκομεία καθώς και σημεία όπου μπορεί να υπάρχουν παράσιτα.
Πολύ μεγάλα μικροβιακά φορτία παρατηρούνται σε πάγκους τυριών, αλλαντικών και κρεάτων.



ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Ο επιμελής καθαρισμός πρέπει να προηγείται της απολύμανσης αφού είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για την αποτελεσματικότητά της. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε ρύπους «κρυμμένους» στις προς απολύμανση επιφάνειες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Η απολύμανση επιτυγχάνεται με τη χρήση απολυμαντικών, τα οποία είναι χημικοί παράγοντες που σκοτώνουν τους παθογόνους οργανισμούς κατά την επαφή. Κατά τη διαδικασία της απολύμανσης πρέπει λαμβάνεται υπόψη το άμεσο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ανθρώπων, κατοικίδιων ζώων, άγριας πανίδας και τροφίμων.
Η απολύμανση μπορεί να γίνει με εκνέφωση (fogger) με απολυμαντικό διάλυμα ή ακόμα και με τρίψιμο σε επιφάνειες όπου εκτιμάται η παρουσία μεγάλου μικροβιακού φορτίου.
Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) ενώ τα καθαριστικά να είναι ελεγμένα από το ΓΧΚ (Γενικό Χημείο του Κράτους).


http://insectproof.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: