Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Από 10/3 αιτήσεις για το Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα

ImageΜε αρχικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ ξεκινάει από τον ερχόμενο Μάρτιο το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» που απευθύνεται σε μικρομεσαίες και, υπό προϋποθέσεις, μεγάλες επιχειρήσεις από τους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, των υπηρεσιών και επιλεγμένων κλάδων του εμπορίου για την έναρξη / συνέχιση της εξωστρεφούς ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικής τους δράσης. Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, οι μεγάλες και οι εμπορικές επιχειρήσεις θα είναι είναι επιλέξιμες υπό την προϋπόθεση ότι εκτός από το δικό τους επενδυτικό σχέδιο θα συνεργαστούν σε εξωστρεφείς δραστηριότητες με τουλάχιστον δύο πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις και με τουλάχιστον μία πολύ μικρή ή μεσαία επιχείρηση.

- Υποστηρίζονται και ομάδες (τουλάχιστον τριών) πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με επιπλέον επιχορήγηση υπό την προϋπόθεση ότι εκτός από το δικό τους διακριτό επενδυτικό σχέδιο, θα συνεργαστούν και μεταξύ τους με στόχο την ανάληψη εξωστρεφούς δραστηριότητας.

- Ενισχύονται επενδύσεις προϋπολογισμού από 30.000 έως 250.000 ευρώ με το ποσοστό ενίσχυσης να κυμαίνεται από 40% έως 45% για κάθε επιχείρηση (αναλόγως του μεγέθους της) και έως 50% για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση εάν συμμετέχει σε κοινοπρακτικό σχήμα.

- Η χρηματοδότηση καλύπτει μηχανολογικό εξοπλισμό, δαπάνες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αναβάθμιση προϊόντων και συσκευασίας, προώθηση προβολής καθώς επίσης και ενέργειας προστασίας ή απόκτησης πατεντών.

- Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα, με δυνατότητα εξάμηνης παράτασης.

Υποβολή επενδυτικών προτάσεων υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω των διαδικτυακών τόπων του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Η προθεσμία ανοίγει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 24 Μαΐου 2011.

www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: