Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΩΤΕΕ.... Ματαίωση συνεδρίασης Δ.Σ.

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2011.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

---------------------------------

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308

Αρ. Πρωτ: 518

ΠΡΟΣ

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

(βλέπε Πίνακα Διανομής)

ΚΟΙΝ

Παραρτήματα

Γεωτεχνικούς φορείς

ΘΕΜΑ: «Ματαίωση συνεδρίασης Δ.Σ.»

Από το συνημμένο Υπηρεσιακό Σημείωμα του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης και Προσωπικού του ΓΕΩΤΕΕ της 1 / 2 / 2011, το οποίο υπογράφεται από την κ. Χρ. Φασούλα προκύπτει η αδυναμία σχηματισμού απαρτίας στην επικείμενη αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ, με δεδομένο ότι μόνο 5 μέλη του ΔΣ δηλώνουν (-ουμε) ότι θα παραστούν (-ούμε) στην συνεδρίαση, 7 δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν, 2 δηλώνουν ότι «Δεν ξέρουν» αν θα παραστούν, ενώ με 1 μέλος του ΔΣ δεν κατέστει δυνατή η επικοινωνία. Μετά από αυτό βρίσκομαι υποχρεωμένος να ανακαλέσω την πρόσκληση με Α.Π: 403 / 27 – 1 – 2011 και να ματαιώσω την αυριανή συνεδρίαση προς αποφυγή περιττών εξόδων από το Επιμελητήριο, παρά την σπουδαιότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν στους συναδέλφους.

Στην παρούσα επιστολή επισυνάπτεται, επίσης, η με Α.Π: 505 / 1 – 2 - 2011 επιστολή των μελών του ΔΣ κ.κ. Γιωτάκη, Γούλα, Σπυρίδη, Τζανιδάκη, Μπαθρέλλου, Τραχήλη, Μάμαλη, Μπέση και Εξαδάκτυλου με την οποία ζητείται η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ μετά από μία εβδομάδα δηλ. την Τρίτη 8 / 2 / 2011. Σημειώνω ότι οι 7 από τους 9 συναδέλφους που υπογράφουν την παραπάνω επιστολή είναι εκείνοι, οι οποίοι, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες στο παραπάνω Υπηρεσιακό Σημείωμα, δηλώσεις τους, προκάλεσαν σήμερα το πρωί την ματαίωση της αυριανής συνεδρίασης, με τα 101 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, ζητώντας παράλληλα σήμερα το πρωί την σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης της ερχόμενης Τρίτης, εξασφαλίζοντας και την υπογραφή του μέλους του ΔΣ με το οποίο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει η αρμόδια υπάλληλος του ΓΕΩΤΕΕ.

Από την συνημμένη επιστολή είναι προφανές ότι:

  • με την παραπάνω μεθόδευση της συλλογής υπογραφών και επιλογής θεμάτων για την λήψη αποφάσεων, οι ευκαιριακές πλειοψηφίες που σχηματίζονται στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ πετυχαίνουν να διαιωνίζουν, μέχρι και την παραμονή των εκλογών, μιαν ολέθρια, αντιγεωτεχνική πρακτική που είχε σαν αποτέλεσμα την συσσώρευση 101 θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη του ΔΣ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την επαγγελματική υπόσταση και δραστηριότητα των συναδέλφων και ταυτόχρονα την απόλυτη σιωπή, αδράνεια και απουσία του ΓΕΩΤΕΕ σε μείζονα θεσμικά θέματα εδώ και μήνες (π.χ αλλαγές στην δασική νομοθεσία, νομοθέτημα για προστασία περιβάλλοντος και βιοποικιλότητα, αλλαγή νομοθεσίας που διέπει έργα και μελέτες κ.λπ.)
  • θέματα όπως το Σ / Ν που έχει να κάνει με το λεγόμενο «άνοιγμα των επαγγελμάτων» και την εξ αυτού κατάργηση των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος των Γεωτεχνικών με τις δυσμενέστατες συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για την ίδια την υπόσταση του ΓΕΩΤΕΕ και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του είναι, για τους συγκεκριμένους συναδέλφους (ενώ το Σ / Ν έχει ήδη κατατεθεί στην Βουλή) λιγότερο επείγον και σπουδαίο από το θέμα π.χ. της επιχορήγησης (με 30.000 €) της «ΑΜΚΕ Τριπτόλεμος» «!!!»
  • δεν είναι άραγε επείγουσες και δεν πρέπει να προταχθούν: η ανάγκη ενημέρωσης των συντακτών ΣΒ, οι δικαστικές ενέργειες κατά των ΥΑ των ΣΒ και οι άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με αποτέλεσμα μετατίθεται για ακόμη μία εβδομάδα η συζήτησή τους (βλ σχετικά έγγραφα της ΠΟΣΕΓ και της ΠΟΣΓ) ;
  • δεν είναι ανάγκη να συζητηθούν άμεσα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ΤΕΙ «!!!» και τα ΠΔ που εκδίδονται γι’ αυτά ; και για τον λόγο αυτό δεν περιλαμβάνονται ούτε αυτά στα θέματα που επιθυμούν να συζητηθούν ;
  • δεν τους απασχολούν οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να ζητήσουμε για τους «παρόχους υπηρεσιών», οι οποίοι θα έρθουν να ανταγωνιστούν τους έλληνες γεωτεχνικούς ; ούτε οι προδιαγραφές εκπαίδευσης των κτηνιάτρων ; ούτε κανένα άλλο επαγγελματικό ή επιστημονικό θέμα ;
  • ταυτόχρονα, από την ίδια επιστολή αναδεικνύεται μία μονομερής και ιδιόρρυθμη προσέγγιση, η οποία πρέπει να επισημανθεί. Προτείνεται ως θέμα αυτό που έχει να κάνει με την πρόταση INTERREG που καταθέσαμε ως ΔΣ (ακόμη και από αυτούς που τότε επέμειναν να μην κατατεθεί η πρόταση) αλλά δεν προτείνεται ως θέμα η αντίστοιχη πρόταση που έχει κατατεθεί από παράρτημα του Επιμελητηρίου και η οποία απαιτεί απόφαση του ΔΣ.

Όλα αυτά και πολλά άλλα πρέπει να τεθούν σε γνώση των συναδέλφων ώστε και όταν ακόμη κατακρίνουν συνολικά το ΔΣ, να μπορούν να καταλογίσουν τις ευθύνες εκείνων που προκαλούν τις δυσλειτουργίες του.

Σε ότι με αφορά θα προχωρήσω, εντός των νομίμων προθεσμιών στην έκδοση της πρόσκλησης για την ζητηθείσα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: