Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

“Ξαναζεσταίνουν” τα τρακτέρ τους οι αγρότες που ''κατέλαβαν'' σήμερα τη Θεσσαλονίκη



Σε νέες κινητοποίησεις κατεβαίνουν απο Δευτέρα οι αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπως αποφάσισε το συντονιστικό τους. 'Άκαιρες και άδικες" τις χαρακτήρισε ο υπουργός.


Σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών συλλόγων, που συνεδρίασε έπειτα από τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αγρότες από Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη προχωρούν από Δευτέρα σε νέες κινητοποιήσεις.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αρνήθηκαν να απαντήσουν σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων όσον αφορά στην ακριβή μορφή των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, αν και παραδέχτηκαν ότι η ηγεσία του υπουργείου δείχνει να κατανοεί τα αιτήματά τους, χαρακτήρισαν "άκαρπη" τη συνάντηση με το Υπουργείο.

Οι αγρότες ζητούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, να καταβάλλονται στο σύνολό τους μέσα από μια αποτελεσματική διαδικασία εκτίμησης των ζημιών ενώ ζητούν να προχωρήσει το θέμα του Μητρώου Αγροτών. Στα αιτήματα περιλαμβάνεται και η ανάγκη λήψης απόφασης για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο.

Σκανδαλίδης: “Ακαιρες και άδικες οι κινητοποιήσεις”

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι αγρότες "ακαιρες, άδικες και αψυχολόγητες, ιδίως εν μέσω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας"

Ο κύριος Σκανδαλίδης δήλωσε επίσης πως θεωρεί αδιανόητο το ενδεχόμενο να επαναληφθούν φέτος "οι φολκλορικές σκηνές", όπως πέρυσι, όταν οι παραγωγοί έφτασαν να συζητούν με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, για το αν θα ανοίξουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου είχαν στήσει μπλόκα.

Οι κινητοποιήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει το "χωροφύλακα" των αγροτών, συμπλήρωσε ο κύριος Σκανδαλίδης ωστόσο σημείωσε πως θεωρεί άδικα τα αιτήματά τους για αύξηση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στο 15%, χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου -αν και δεν απέκλεισε την υπο προυποθέσεις καθιέρωση "αγροτικού πετρελαίου"-

Όσον αφορά στις εισφορές στον ΕΛΓΑ ο κύριος Σκανδαλίδης τόνισε πως "το κράτος πληρώνει ήδη περισσότερα από όσα παίρνει ο ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών".

Θεσσαλονίκη: Διαδήλωσαν με τα τρακτέρ τους

Συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοίησαν το μεσημέρι αγρότες της ΠΑΣΥ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αγροτοκτηνοτρόφοι, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση «Ζωοτεχνία».


Χωρις προβλήματα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη συμπρωτεύουσα, που εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων κινητοποίησεων που έχουν εξαγγελθεί από τα συντονιστικά των αγροτών


Συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες της ΠΑΣΥ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου με κατεύθυνση προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση Zootechnia.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται τρία τρακτέρ, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν αγροτοσυνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής Βαγγέλης Μπούτας, αλλά και μέλη του ΠΑΜΕ.

Δείτε το video από το δελτίο του Mega



www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: