Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Για τα σχέδια βελτίωσης ο Έκτορας Νασιώκας στη Βουλή

Το θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης φέρνει με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας. Ειδικότερα, ο Λαρισαίος βουλευτής στην αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Η οριστική βαθμολογία των Σχεδίων Βελτίωσης, που ανακοινώθηκε από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής του ΥΠΑΑΤ, έχει δημιουργήσει πολλά ευτράπελα & αδικίες και το πρόγραμμα απειλείται να τιναχτεί στον αέρα, αν δεν γίνουν άμεσα αλλαγές. Με το ΦΕΚ 7/11-1-2011 της βαθμολογίας, που πλέον καθίσταται υποχρεωτική, έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
- Το 95% των υποψηφίων Νέων Γεωργών δεν πιάνει τα ελάχιστα όρια 15 & 40 βαθμών και είναι μη επιλέξιμο.
- Το 95% των υποψηφίων Καπνοπαραγωγών δεν πιάνει τα ελάχιστα όρια 15 & 40 βαθμών και είναι μη επιλέξιμο.
- Το 95% των υποψηφίων αγροτών φυτικής παραγωγής δεν πιάνει τα ελάχιστα όρια 15 & 40 βαθμών και είναι μη επιλέξιμο.
Αξίζει δε να σημειωθούν τα εξής: α) Η βαθμολογία δεν εμφανίστηκε στην δημόσια διαβούλευση και β) πρώτη φορά καθίσταται υποχρεωτική -με ελάχιστη βάση- η βαθμολογία, ενώ όλα τα προηγούμενα έτη καθορίζονταν η βάση με τα διαθέσιμα χρήματα σε συνδυασμό με τις υποβαλλόμενες αιτήσεις των αγροτών επενδυτών.»
Και ο κ. Νασιώκας συνεχίζει: «Ανάλογες άδικες διατάξεις υπάρχουν και στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 12/12.1.2011:
1. Είναι μη επιλέξιμοι οι τευτλοπαραγωγοί των ΕΒΖ Λάρισας και Ξάνθης που πήραν αποζημίωση.
2. Είναι μη επιλέξιμοι όσοι θέλουν να κάνουν: α) ίδρυση αγελαδοτροφικής μονάδας, β) πάχυνση μοσχαριών, γ) ίδρυση πτηνοτροφίας, δ) ίδρυση χοιροτροφίας.
3. Έχουν προβλήματα επιλεξιμότητας και οι καπνοπαραγωγοί.»
Και ο κ. Νασιώκας καταλήγει στην αναφορά του λέγοντας: «Για όλους τους παραπάνω λόγους ερωτάται ο κ. υπουργός, τι προτίθεται να πράξει για να διορθωθούν τόσο τα σοβαρά λάθη στο θέμα της βαθμολογίας, όσο και οι άδικες διατάξεις που υπάρχουν στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης;»

www.neaolympou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: