Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέα τροποποίηση για τα 4 στρέμματα σε περιοχές Natura.

Μετά τις αντιδράσεις πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -που απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο- αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη έκανε πίσω στο θέμα της έκτασης των οικοδομήσιμων οικοπέδων και με τροποποίηση που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπεται πλέον ότι άρτια και οικοδομήσιμα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων τα οποία ,σύμφωνα με τους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.

Αλλαγές επήλθαν και στο άρθρο 5, καθώς επιτρέπονται πλέον οι εγκαταστάσεις νέων λατομικών και μεταλλευτικών δραστηριοτήτων σε περιοχές Natura.

Πάντως, παρά τις αλλαγές της υπουργού Περιβάλλοντος, αρκετοί βουλευτές εμφανίζονται ανικανοποίητοι και ζητούν περαιτέρω νομοτεχνικές –κυρίως- βελτιώσεις για να καταστεί η τροποποιημένη ρύθμιση «απλή και καθαρή» όπως λένε. Μάλιστα, διαμηνύουν ότι εάν η διάταξη παραμείνει ως έχει, μπορεί και να μην την ψηφίσουν.

Σημείο αιχμής και προς διευκρίνηση εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα της κατάτμησης αλλά και της περιοριστικής ημερομηνίας της 1ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: