Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συμβολική κατάληψη στον ΕΛΓΑ Βέροιας

Σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ στη Βέροια, προχώρησαν, από τις 11 το πρωί, οι αγοροτοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΥ Πέλλας και Ημαθίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που προκήρυξε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, όπως τόνισε το μέλος της γραμματείας της, Αλέκος Ουγγρίνος.

Πρόσθεσε, επίσης, πως τα μέλη της οργάνωσης διεκδικούν τη μετατροπή του ΕΛΓΑ σε «αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και κάλυψη ελλειμμάτων του από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Ανέφερε ακόμη πως, αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν όλοι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΥ στα κατά τόπους υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, σ’ όλη τη χώρα.

Όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα μεταφερθούν αύριο στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, για την οποία ζητούν να παραμείνει υπό κρατική ομπρέλα, διότι - όπως ισχυρίστηκε - το «65% της γης των αγροτών είναι υποθηκευμένη στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

Στο μεταξύ, το Σάββατο το πρωί η ΠΑΣΥ έχει καλέσει σύσκεψη στο Κιλκίς, προκειμένου να καθοριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις της οργάνωσης, από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, θα οργανώσουν και το συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για τις 5 Φεβρουαρίου, στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, «Zootechnia», στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, η ΠΑΣΥ διεκδικεί, άμεση εξόφληση της παραγωγής ροδάκινων της φετινής και περσινής χρονιάς από τους κονσερβοποιούς & τους εμπόρους, με τιμές που θα καλύπτουν το κόστος, καθώς και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες από χαλάζι - βροχοπτώσεις αλλά και εντατικοποίηση των ελέγχων στις αγορές και μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο.

paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: