Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ για την Ημέρα DNA η ανακάλυψη της διπλής έλικας στις 28 Μαρτίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Καθηγητής κ. Χρήστος Νεοφύτου, και τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την επίκαιρη διάλεξη του κ. Σταμάτη Αλαχιώτη, Καθηγητή Γενετικής του Τμήματος Βιολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:45, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο με θέμα:

“Ημέρα DNA για τη μεγαλειώδη ανακάλυψη της διπλής έλικας που σηματοδοτεί το ταξίδι της ζωής μας”

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στο ιστορικό και στη σημαντικότητα της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA το 1953, στη συμβολή της στα συνακόλουθα σύγχρονα βιοιατρικά και βιοτεχνολογικά επιτεύγματα, στις προοπτικές που ανοίγονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων της υγείας, της γεωργίας-διατροφής, του περιβάλλοντος, στην κατανόηση της βιολογικής μας αυτογνωσίας και στη χρηστή- βιοηθική χρήση της νέας συναρπαστικής γνώσης που γιγαντώνεται με εφαλτήριο τη διπλή έλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: