Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ανάθεση σε ιδιώτες του έργου της ΑΓΡΟΓΗ ΑE

agrogiΠαρά το γεγονός ότι 70 υπάλληλοι από την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ μετατάχθηκαν φαίνεται καθαρά ότι δεν επαρκούν για τη συνέχιση... της ψηφιακής χαρτογράφησης της χώρας αλλά και των υποέργων που προκύπτουν από τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι της Ε.Ε. Έτσι έργο αναλαμβάνουν και πάλι εν μέσω κρίσης ιδιώτες και όχι η υπηρεσία Πολιτικής Γης του ΥΠΑΑΤ ή το τμήμα του ΟΠΕΚΕΠΕ που τελικά μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες από την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ. Ανήμπορη για ακόμη μία φορά λοιπόν η πολιτεία ξοδεύει από αυτά που δεν της περισσεύουν.

Έτσι λοιπόν σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δύο ακόμη προκηρύξεις υποέργων της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο Υψηλής Προστιθέμενης Αξίας Αγροτικές Ψηφιακές Υπηρεσίες (e-ΥπΑΑΤ) στο ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση. Αυτές οι δύο προκηρύξεις αφορούν τα υποέργα: - Ανάπτυξη ενιαίου συστήματος γεω-πληροφοριακών εδαφολογικών δεδομένων και οριοθέτησης αγροτικών ζωνών της χώρας, διάρκειας 24 μηνών και προϋπολογισμού 2.125.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) και - Ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης των αγροτικών ιδιοκτησιών για τις περιοχές εντός εποικιστικού αρχείου, διάρκειας 20 μηνών και προϋπολογισμού 437.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%).

Τα παραπάνω υποέργα συνεισφέρουν τόσο στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και εύχρηστου ψηφιακού συστήματος εδαφολογικών δεδομένων, το οποίο θα ενσωματώνει τα μέχρι σήμερα παραχθέντα και θα τα συμπληρώνει με περιοχές υψηλού καλλιεργητικού ενδιαφέροντος που δεν έχουν χαρτογραφηθεί, όσο και στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών εξεύρεσης κατάλληλων τεμαχίων για χρήση σε εξατομικευμένα επιχειρηματικά σχέδια. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Τα σχέδια των προκηρύξεων είναι διαθέσιμα στο site του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) όπου και δίνονται οδηγίες συμμετοχής στην εν λόγω ανοιχτή διαδικασία υποβολής παρατηρήσεων και προτάσεων. Μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης, τα υποέργα θα προκηρυχτούν άμεσα.

ΠΗΓΗ: http://www.agri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: