Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Από την Pepsico η πρώτη στον κόσμο οικολογική συσκευασία PET

Από την Pepsico η πρώτη στον κόσμο οικολογική συσκευασία PET

Από τον “πόλεμο” των Cola, οι εταιρείες αναψυκτικών περνούν στον “πόλεμο” για το μπουκάλι. Η PepsiCo παρουσίασε ένα μπουκάλι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φυτικό υλικό, το οποίο όπως λέει ξεπερνά την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ανταγωνίστριά της Coca-Cola και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακά της.


Το μπουκάλι είναι κατασκευασμένο από το ίνες χόρτου, φλοιό πεύκου, φλούδες καλαμποκιού και άλλα υλικά. Η Pepsi σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει, επίσης, φλούδες πορτοκαλιού, κελύφη βρώμης, αποκαθαρίδια πατάτας και άλλα υπολείμματα από τις επιχειρήσεις τροφίμων της.


Η νέα φιάλη προστατεύει το ποτό τόσο καλά όσο και με τα σημερινά μπουκάλια της, όπως δήλωσε ο Rocco Papalia, ανώτερος αντιπρόεδρος έρευνας στην PepsiCo. “Είναι το πρώτο μπουκάλι στον κόσμο που αντικαθιστά το κοινό πλαστικό που ονομάζεται PET αποκλειστικά με φυτικά υλικά. Η Coca-Cola Co παράγει σήμερα μια φιάλη με 30% οικολογικά υλικά”, δήλωσε ο R. Papalia.


Η ανακάλυψη αλλάζει ενδεχομένως το βιομηχανικό πρότυπο για τις πλαστικές συσκευασίες. Το παραδοσιακό πλαστικό που ονομάζεται PET, χρησιμοποιείται σε μπουκάλια αναψυκτικών, σακούλες τροφίμων κ.α. Παραδοσιακά το πλαστικό PET γίνεται με τη χρήση ορυκτών καυσίμων, όπως το πετρέλαιο, ένας περιορισμένος πόρος και μάλιστα ακριβός. Με τη χρήση του φυτικού υλικού αντ’ αυτού, οι εταιρείες μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους αλλά και το κόστος.


Η PepsiCo δεν προσδιορίζει το κόστος για την έρευνα στο σχεδιασμό της νέας φιάλης, αν και κοστίζει εκατ. δολ.


http://www.greenbusiness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: