Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ή τώρα ή ποτέ από τις Ενώσεις για το θέμα του ΟΣΔΕ

ImageΠρόβα τζενεράλε για την επόμενη κίνηση, δηλαδή την απομάκρυνση του Τζανέτου Καραμίχα από την ΠΑΣΕΓΕΣ, χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι των Ενώσεων που συμμετείχαν στη συνάντηση της Κατερίνης, την ανοιχτή εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο ο σημερινός πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ χειρίστηκε φέτος το θέμα του ΟΣΔΕ.

Ίδια «επιτυχία» φαίνεται πως είχε και η συνάντηση, που ο ίδιος προκάλεσε στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης, τη Μεγάλη Τετάρτη. Όπως όλα δείχνουν, το έργο που αφορά τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, χωρίς να είναι μικρής σημασίας, αποτελεί μάλλον την κορυφή του παγόβουνου σε μια αντιπαράθεση που υποφώσκει εδώ και καιρό μεταξύ των Ενώσεων και της ΠΑΣΕΓΕΣ και στην ανάδειξη της οποίας συνέβαλαν και οι τελευταίες συζητήσεις για το νέο νόμο περί συνεταιρισμών.

Είναι σαφές ότι το ποτήρι ξεχείλισε με την επίμονη πρόταση Καραμίχα για την κατάργηση του δεύτερου βαθμού στους συνεταιρισμούς και την μετατροπή των Ενώσεων σε πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Πάνω στην πρόταση Καραμίχα στηρίχθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου, γεγονός που κάνει πολλούς τώρα ν’ απορούν για το πόσο απέχουν οι θέσεις Σκανδαλίδη από τις προτάσεις Καραμίχα και τι τελικά σημαίνουν οι δημόσιες διαφωνίες των δύο ανδρών.

Το βέβαιο πάντως είναι πως οι Ενώσεις προσπαθούν να πάρουν πλέον το παιχνίδι στα χέρια τους, καθώς έχουν διαπιστώσει πως η σημερινή διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ όχι μόνο δεν εκφράζει τα συμφέροντά τους αλλά στις κρίσιμες διαβουλεύσεις «ανταλλάσει» τη βούληση των Ενώσεων με τις προσωπικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας της Συνομοσπονδίας. Έτσι έγινε με την πρόταση για τους συνεταιρισμούς (δευτεροβάθμιες οργανώσεις), έτσι γίνεται και τώρα με το έργο των δηλώσεων, τονίζουν οι συνεταιριστές των Ενώσεων.

Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Καραμίχα να υποβάλει πρόταση για το ΟΣΔΕ από τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος; Και ποια συμφέροντα προάγει όταν μας υποχρεώνει να αναλάβουμε αυτό το έργο με 26 ευρώ τη δήλωση, δηλαδή με ένα τιμολόγιο που δεν καλύπτει ούτε το 1/3 των εξόδων μας; Και πως μπορεί να γίνεται αυτό όταν η προμήθεια της ΠΑΣΕΓΕΣ και του γνωστού συμβούλου της γι’ αυτά τα θέματα παραμένει σταθερή στα 12 ευρώ τη δήλωση; Αυτές είναι οι απορίες των προέδρων των Ενώσεων, απορίες οι οποίες δεν φάνηκε να βρίσκουν απαντήσεις ούτε στην τελευταία συνάντηση της Τετάρτης (20 Απριλίου) στη Θεσσαλονίκη.


http://www.agronews.gr/content/view/66358/68/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: