Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ελληνικό Πάσχα με Ελληνικά προϊόντα


Καλούμε τους ενεργούς πολίτες της Μαγνησίας για τις Πασχαλινές αγορές και όχι μόνο, να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, και ειδικά την ντόπια παραγωγή γιατί έτσι:
- στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας και μειώνουμε την ανεργία,
- ενισχύουμε τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική αλληλεγγύη
- ανακυκλώνουμε τα χρήματα στη χώρα μας
- δίνουμε τη δική μας απάντηση στην οικονομική κρίση

Τι μπορούμε να κάνουμε:
Τρώω Ελληνικά, ντύνομαι Ελληνικά, κάνω τουρισμό Ελληνικά....



Προσοχή! στον γραμμωτό κώδικα 520
Σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε, πρέπει τα 3 πρώτα ψηφία στο να είναι 520 που σημαίνει ότι κατασκευάστηκαν από Ελληνικές επιχειρήσεις (made in Greece)!

Τρώω Ελληνικά
Το Πασχαλινό τραπέζι πρέπει και μπορεί να είναι Ελληνικό με χρώματα, αρώματα και προϊόντα από τη πατρίδα μας.

Επιλέγουμε…

Οβελία. Από τις σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και τα κοπάδια ελεύθερης βοσκής προμηθευόμαστε ντόπια κρέατα γάλακτος. Προσοχή. Τα Ελληνικά αμνοερίφια έχουν μπλε (τυρκουάζ) σφραγίδα και σήμα HELLAS ή EL ή GR

Γαλακτοκομικά. Από τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις και συνεταιριστικές οργανώσεις της περιοχής μας της περιοχής μας, μπορούμε να αγοράσουμε φρέσκα, αγνά, αλλά και βιολογικά προϊόντα.
Φρούτα – λαχανικά – ελαιόλαδο. Φημισμένα μήλα και αχλάδια Πηλίου, ελιές και ελαιόλαδο της περιοχής μας, δαμάσκηνα Σκοπέλου και όλα τα άλλα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που παράγει ο ευλογημένος τόπος μας.
Ποτά. Τσίπουρο, κρασί, αναψυκτικά. Στη περιοχή μας παράγονται εξαιρετικής ποιότητας επώνυμα προϊόντα.

Γλυκά, πίτες, βότανα. Από τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τις βιοτεχνίες του νομού μας, μπορούμε να αγοράσουμε, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και ταψιού, φρέσκα ζυμαρικά, χειροποίητες πίτες, λικέρ, καλάθια προϊόντων για δώρα τις μέρες των γιορτών.
Αρωματικά και θεραπευτικά βότανα, φυτά, λουλούδια, το μοναδικό τσάι Όθρυος.

Ντύνομαι Ελληνικά.

Αναζητούμε επίμονα και αγοράζουμε μόνο Ελληνικά ρούχα, παπούτσια, δώρα, είδη σπιτιού, και πασχαλινά. Αντί για αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα ή αμφίβολης γνησιότητας φίρμες, προτιμούμε τη ποιότητα και τη σιγουριά των Ελληνικών.

Αντιστεκόμαστε στην εισαγόμενη νέα τεχνολογία (Ι.Χ, κινητά, Τ.V), που συνεχώς απαξιώνεται και μας οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο κατανάλωσης

Κάνω διακοπές στο τόπο μου. Για το Πάσχα αλλά και για το καλοκαίρι πάω διακοπές στο Πήλιο, στις Σποράδες, στην υπόλοιπη Μαγνησία, στην Ελλάδα. Θα περάσω καλύτερα και θα βοηθήσω τη βαριά βιομηχανία μας, το τουρισμό.

Το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν το 55% του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα. Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, εξασφαλίζουμε θέσεις εργασίας στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στη γειτονιά μας.

Όταν κάνουμε την επόμενη αγορά μας, ας σκεφτούμε ότι επηρεάζουμε άμεσα τη ζωή μας, ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τη κρίση, μπορούμε να γλυτώσουμε από την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: