Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

«Μέσα» κατά 180.000 € θα μπει η ΕΑΣ Βόλου

Ζημιογόνος θα είναι η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ, των 6.000 περίπου αγροτών, για την ΕΑΣ Βόλου και ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καθυστέρηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ και τη μειωμένη χρηματοδότηση που θα επιβαρύνει τις Ενώσεις.
Το έργο υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες της περιοχής εκτιμάται ότι θα κοστίσει 250.000 € και η χρηματοδότηση του υπουργείου θα είναι μόλις 60.000 - 65.000 €, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, μεταφέροντας την απόφαση έκτακτου Δ.Σ. της ΕΑΣ, προχθές, να υποβληθούν οι δηλώσεις, ώστε να μη ζημιωθούν... οι αγρότες.

Στο απροχώρητο …
Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, η κατάσταση φέτος έχει φτάσει στο απροχώρητο, διότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα έκανε μπάχαλο».

Όπως εξήγησε, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 15η Μαΐου, ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Συμπλήρωσε δε ότι ο φετινός διαγωνισμός που προκήρυξε το υπουργείο απέβη άκαρπος, αφού συμμετείχε μόνο η ΠΑΣΕΓΕΣ και τόνισε ότι κάθε χρόνο το έργο το αναλάμβαναν και το εκτελούσαν οι ΕΑΣ και το Υπουργείο δεχόταν συγχαρητήρια από την Ε.Ε.

Αντιθέτως φέτος το Υπουργείο αποφάσισε να μην πληρώσουν οι αγρότες κι αυτό ο Πρόεδρος της ΕΑΣ το χαρακτήρισε ορθό, ωστόσο επισήμανε ότι το ποσό των 26 ευρώ ανά δήλωση που δίνεται από το υπουργείο στις Ενώσεις δεν καλύπτει ούτε καν το κόστος αφού 16 € αφορούν στα έξοδα, 10 € στους τοπογράφους και δυο € σε χαρτόσημα κ.λπ.
«Αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, ο οποίος σημείωσε ότι παρά το κόστος που θα υποστεί η Ένωση θα εκτελέσει το έργο και οι υπάλληλοί της θα εργαστούν νυχθημερόν ώστε να το φέρουν εις πέρας.

Παρόλα αυτά το Δ.Σ. της ΕΑΣ Βόλου, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε προχθές να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο με ζημία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αγρότες θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους στον προβλεπόμενο χρόνο.

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Τέλος ο κ. Πρίντζος εξέφρασε χθες την άποψη ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να ισχύει και για τους ετεροεπαγγελματίες αγρότες, αλλά και για όσους λαμβάνουν υψηλές επιδοτήσεις της τάξης των 20.000 € και άνω.


http://volospress.blogspot.com/2011/05/180000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: