Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δράσεις αντικατάστασης κυψελών και στήριξης της μελισσοκομίας

Το Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις δράσεις «αντικατάσταση κυψελών» και «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».
Δράση «αντικατάσταση κυψελών»:
Επιλέξιμες είναι οι πλήρεις κυψέλες, με κινητή ή σταθερή βάση κατ’ επιλογή του δικαιούχου. Το ύψος της επιλέξιμης δαπάνης ανά κυψέλη καθορίζεται μέχρι του ποσού των 27,5 ευρώ και ενισχύεται το 80% της επιλέξιμης δαπάνης.

Στη συνέχεια θα καθοριστεί με νέα Υπουργική Απόφαση, ο αριθμός των επιλέξιμων κυψελών ανά μελισσοκόμο. Τα πρωτότυπα παραστατικά (τιμολόγια αγοράς – δελτία αποστολής) υποβάλλονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας μέχρι την 29η Ιουλίου.


Δράση «οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»:
Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες για την πραγματοποίηση μετακίνησης με τη χρήση ιδιόκτητων (ΦΙΧ) μελισσοκομικών ή αγροτικών αυτοκινήτων ή φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης τουλάχιστον 50 μελισσιών.

Η χιλιομετρική απόσταση της μετακίνησης δε μπορεί να είναι μικρότερη των 50 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια με νέα Υπουργική Απόφαση θα καθοριστεί το ποσό ενίσχυσης ανά μετακινούμενο μελίσσι.

Τα πρωτότυπα παραστατικά (δελτία αποστολής, φορτωτικές, διόδια, εισιτήρια πλοίου) υποβάλλονται στο Κέντρο Μελισσοκομίας μέχρι την 20η Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας στο τηλέφωνο 2421032946.


http://volospress.blogspot.com/2011/05/blog-post_2687.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: