Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στοπ στην αγορά γης στο Νότιο Πήλιο

ImageΤο «κόκκινο φως» για αγοραπωλησία γης στο Νότιο Πήλιο, ανάβει η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, που χαρακτηρίζουν τη γη υψηλής παραγωγικότητας, στην οποία δεν μπορεί κάποιος να χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου, την Τετάρτη το βράδυ, όπου και επισημάνθηκε ότι μέσα στο 2011 ακυρώθηκαν δέκα αγοραπωλησίες μόνο στην περιοχή της Αργαλαστής.
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαμαρκάκης επεσήμανε πως, καθώς φρενάρεται η ανάπτυξη της περιοχής. Στις προθέσεις του δήμου Νότιου Πηλίου είναι η σύσταση μίας επιτροπής για να διερευνήσει το θέμα και να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης θεωρεί ότι το αρχικό σκεπτικό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ακόμα εκκρεμεί η σύσταση των αρμόδιων υπηρεσιών στις αιρετές Περιφέρειες οι οποίες θα είναι επιφορτισμένες να διεξάγουν τον ειδικό έλεγχο που απαιτείται στο έδαφος και να εκδώσουν το σχετικό πιστοποιητικό, κατά πόσο δηλαδή πρόκειται για γη υψηλής παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, σε γη υψηλής παραγωγικότητας δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, παρά μόνο στο 1% της συνολικής τους έκτασης, θέμα που αντιμετώπισαν πολλοί αγρότες που είχαν υποβάλλει σχετικά αιτήματα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτήματά τους.


http://www.agronews.gr/content/view/66782/36/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: