Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κοσμοσυρροή στην ημερίδα για τα σαλιγκάρια του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας



Κοσμοσυρροή στην ημερίδα για τα σαλιγκάρια του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας

Εναρκτήρια ομιλία του προέδρου Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κου Λάμπρου Κωνσταντίνου.

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας σας καλωσορίζω στην Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που κατά την άποψη μας αποτελεί την κεντρική κοιτίδα γνώσης στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για την ενημέρωση μας για την εκτροφή σαλιγκαριών.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύει η χώρα μας αλλά και η αγροτική παραγωγή πολλοί ψάχνουν διεξόδους και σκέφτονται να ασχοληθούν με νέες ή καινοτόμες καλλιέργειες που θα αποφέρουν κέρδος.

Μαζευτήκαμε όλοι εμείς σήμερα για να ενημερωθούμε από έγκριτους καθηγητές για ένα θέμα που η φήμη του έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μεταδίδεται η φήμη για υπέρογκα ποσά επιδοτήσεων και για υπέρογκα κέρδη.

Κατά την ταπεινή μου άποψη η σαλιγκαροτροφεία δεν αποτελεί το ελιξίριο της αγροτικής παραγωγής αλλά αποτελεί διέξοδο για τους σωστά ενημερωμένους επενδυτές οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν, να κοπιάσουν και να κερδίσουν αλλά κανείς δεν μπορεί να πλουτίσει από την μία στιγμή στην άλλη .

Άλλωστε αν ο καθένας μας ανατρέξει στην προσωπική του διαδρομή άμεσα θα καταλάβει ότι τίποτε δεν χαρίζεται αλλά τα πάντα αποκτούνται με κόπο.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ευχαριστήσω που ήλθατε από διάφορα σημεία της χώρας και να σας ευχαριστήσω για την πολυπληθή παρουσία σας να ζητήσω συγνώμη καθότι δεν αναμέναμε τόσο κόσμο και πολλοί από εσάς είναι όρθιοι αναγκαστικά. Θα ήθελα επίσης να εξάρω τη συνδρομή του Παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και του προέδρου του κου Σκόρδα και να ευχαριστήσω τους ομιλητές κο Χ. Νεοφύτου, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος που θα αναπτύξει ομιλία για τους Τύπους Εκτροφής Σαλιγκαριών , τον κο Ν. Κατσούλα, Επ. Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος που θα αναπτύξει ομιλία για Ειδικά Τεχνικά Θέματα για την εγκατάσταση Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών ,την κα Μ. Χατζηιωάννου Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος που θα αναπτύξει ομιλία για τη Βιολογίας Σαλιγκαριών και κα Σ. Ματσιώρη , Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος που θα αναπτύξει ομιλία για την Οικονομική Βιωσιμότητα Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: