Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τεχνολογίες αιχμής για πράσινα θερμοκήπια στη Χαλκιδική

ImageΞεκίνησε τις εργασίες του στο Porto Carras της Χαλκιδικής το παγκόσμιο συνέδριο «GreenSys 2011», το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με αντικείμενο το αειφορικό, «πράσινο» θερμοκήπιο. Φέτος το συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί το βασικό χώρο ανταλλαγής ιδεών της Διεθνούς Κοινότητας της Επιστήμης της Οπωροκηπευτικών (International Society for Horticultural Science – ISHS). Μεγάλο ενδιαφέρον για τους Έλληνες που ασχολούνται με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες παρουσιάζει και η ημερίδα – σεμινάριο στα ελληνικά που έχει προγραμματισθεί για την ημέρα έναρξης του συνεδρίου (Κυριακή 5 Ιουνίου).

Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων.

Το Συμπόσιο περιλαμβάνει επιστημονικές διαλέξεις, εστιάζοντας στην τεχνολογία και τη διαχείριση των θερμοκηπίων με έμφαση στη βιωσιμότητα. Παρουσιάζονται εξελιξεις που αφορούν το σχεδιασμό του θερμοκηπίου, τα υποστρώματα και τον υδροπονικός εξοπλισμός, τις καλλιεργητικές πρακτικές και τη φυτοπροστασία, καθώς και τον έλεγχο των κλιματικών συνθηκών. Το συμπόσιο δειχνει πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες και η βελτιστοποιημένη διαχείριση του μπορούν να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο θερμοκηπιακό οικοσύστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά πάνω από 250 επιστήμονες, γεωτεχνικοί και επαγγελματίες στο χώρο των καλλιεργειών υπό κάλυψη, θα συμμετάσχουν ανταλλάσσοντας γνώση και εμπειρία σε θέματα όπως διαχείριση μικροκλίματος θερμοκηπίων, εξοπλισμός-αυτοματισμοί θερμοκηπίων, διαχείριση ενέργειας και χρήση τεχνολογίων φιλικών στο περιβάλλων, διαχείριση νερού και υδροπονικά συστήματα κλπ.

Βρείτε εδώ το Πρόγραμμα του GreenSys

Ενδεικτική είναι η παρουσίαση του κ. Κατσάνου για την Ολική διοίκηση θερμοκηπίου


http://www.agronews.gr/content/view/67823/46/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια: