Αναζήτηση Αναρτήσεων

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η ΝΔ απαντά στις δηλώσεις Σκανδαλίδη για την πληρωμή προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης του 2011

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΥπΑΑΤ κ. Σκανδαλίδης προανήγγειλε την πληρωμή προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης του 2011, τον ερχόμενο Οκτώβριο, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά στα χρονικά.
Ενημερώνουμε τον κ. Σκανδαλίδη ότι η πρακτική αυτή καθιερώθηκε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. για πρώτη φορά από τις πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης του 2006.
Ωστόσο, τη στιγμή που ο ΥπΑΑΤ προαναγγέλλει προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 τον ερχόμενο Οκτώβριο, την ίδια στιγμή παραγωγοί σ’ ολόκληρη τη χώρα περιμένουν:

  • την καταβολή της 2ης και 3ης δόσης προγραμμάτων νέων αγροτών από το 2006,
  • την καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ από ζημίες του 2010,
  • την καταβολή των ενισχύσεων από το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του ΕΛΓΑ για την εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτύων,
  • την αποκατάσταση σφαλμάτων των δηλώσεων παραγωγών για τη λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και σφαλμάτων για τη λήψη επιδοτήσεων από την ενιαία ενίσχυση του 2006,
  • την αξιολόγηση των 1.677 επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΠΑΑΧ από το 2010,
  • την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο από το 2010,
  • την καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημίες σε βαμβακοπαραγωγούς από το πράσινο σκουλίκι το 2010,
  • την αποκατάσταση της αδυναμίας του λογισμικού που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών προτάσεων παραγωγών στο πλαίσιο του μέτρου 1.2.1. (σχέδια βελτίωσης).

Αντί, λοιπόν, το Υπουργείο να προαναγγέλλει προκαταβολές ενιαίας ενίσχυσης, ας φροντίσει να απαντήσει στην αγωνία χιλιάδων παραγωγών που περιμένουν, εδώ κι ένα χρόνο, να τους καταβληθούν χρηματικά ποσά που δικαιούνται».

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=66135

Δεν υπάρχουν σχόλια: