Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνεργασία της ΑΓΕΤ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Για πρόγραμμα ενίσχυσης της βιοποικιλότητας
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εκπόνηση μελέτης απογραφής βιοποικιλότητας σε δύο λατομεία της εταιρείας στην Ανάβρα και την Αγριά Μαγνησίας προχώρησε η ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καταγραφή και η παρακολούθηση της βιοποικιλότητας και η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης του σχεδίου αποκατάστασης των δύο μεταλλευτικών περιοχών και της ενίσχυσης της τοπικής βιοποικιλότητας από την εταιρεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μελέτης, η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Διαχείρισης Οικοσυστημάτων και Βιοποικιλότητας του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αξιολογήσουν την υπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα στα δύο λατομεία και σε μια ζώνη 500 μέτρων γύρω από αυτά, ενώ θα εκτιμήσει και την κατάσταση της βιοποικιλότητας, σε σύγκριση με άλλες περιοχές, χωρίς μεταλλευτική δραστηριότητα και θα προτείνει τρόπους για την αύξηση του αριθμού και της αφθονίας των ειδών στην περιοχή των λατομείων. Επίσης, θα κάνουν προτάσεις για την προστασία σπάνιων ή απειλούμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Σημειώνεται ότι η ΑΓΕΤ Ηρακλής σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις γνώσεις, που θα αποκομίσει από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και να τις επεκτείνει στα υπόλοιπα λατομεία της, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τα πρότυπα, που ακολουθεί.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/200392/sunergasia-tis-aget-me-to-panepistimio-thessalias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: