Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σχέδια Βελτίωσης… Οι μελετητές μόνοι προσπαθούν να βρουν λύσεις στους γρίφους!!!

Τα σχέδια βελτίωσης είναι ένα πρόγραμμα που περίμενε πολύς αγροτικός κόσμος. Η προκήρυξη ήρθε τον Φεβρουάριο και η λήξη του φαίνεται πως έχει πολύ μέλλον ακόμα.

Τα ερωτήματα που έχουν θέσει οι μελετητές στο ΥΠΑΑΤ στη διάρκεια των ενημερωτικών συναντήσεων για τα σχέδια βελτίωσης μένουν αναπάντητα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μέχρι και σήμερα 8/7/2011.

Τα παράπονα από τη πλευρά των μελετητών είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι τα παρακάτω:

  1. Παντελής έλλειψη επικοινωνίας με το Υπουργείο. Η επικοινωνία είναι σχεδόν αδύνατη αφού σπάνια απαντά κάποιος από τους υπευθύνους στα τηλέφωνα και αν γίνει αυτό πολλοί από τους υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις.

  2. Πολλά τα προβλήματα με τη φόρμα υποβολής των σχεδίων βελτίωσης. Πολλά στοιχεία τυπώνονται με λάθος τρόπο, ενώ κανείς αυτόματος έλεγχος – υπολογισμός δε γίνεται από τη φόρμα.

  3. Κυκλοφορούν εφαρμογές ιδιωτών στην αγορά, αλλά δυστυχώς κανείς δε ξέρει αν τελικά η εφαρμογή θα «συνεργασθεί» με τη φόρμα του Υπουργείου και αν γίνει αυτό… πότε θα γίνει, αφού η προθεσμία λήγει σε λίγο παραπάνω από 10 μέρες (20/7/2011)

  4. Γιατί «παροπλίστηκαν» οι περιφέρειες και δε συνεργάστηκε το ΥΠΑΑΤ με το προσωπικό τους για την προκήρυξη και υλοποίηση των Σχεδίων βελτίωσης όπως έγινε στο παρελθόν; Γιατί «παροπλίστηκε» ένα τόσο έμπειρο προσωπικό;

  5. Μήπως εσκεμμένα υπάρχει καθυστέρηση από τη πλευρά του ΥΠΑΑΤ για αδιευκρίνιστους (αλλά πραγματικά περιέργους…) ακόμα λόγους;

Γενικά τονίζεται με έντονο τρόπο η προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στη γεωργία.

Οι απαιτήσεις για νέα παράταση φαίνεται πως πληθαίνουν, αλλά οι περισσότεροι εκ των μελετητών συμφωνούν στη παράταση μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής από το ΥΠΑΑΤ.

Πληροφορίες λένε πως οριστικοποιήσεις σχεδίων βελτίωσης δεν έχουν γίνει και αν έχουν γίνει, αυτές είναι πολύ λίγες και κυρίως φάκελοι που δημιούργησαν οι μελετητές για να δοκιμάσουν την εφαρμογή.

Μετά από όλο αυτά οι μελετητές, μας λένε πως για να λύσουν τις απορίες τους, ρωτάει ο ένας τον άλλον, για να βρουν πιθανές λύσεις σε προβλήματα και να δουν πως ερμηνεύουν οι συνάδελφοι σημεία της προκήρυξης….

Και να σκεφθεί κανείς πως ήμαστε ακόμα στη φάση της κατάθεσης φακέλων… αλήθεια όταν θα έρθει η ώρα της αξιολόγησης τι θα γίνει; Σε ποιο νομικό – θεσμικό πλαίσιο θα στηριχθούν οι αξιολογητές όταν όλα μέχρι σήμερα είναι τόσο ρευστά; Όταν οι εκτυπώσεις που θα έχουν στα χέρια τους θα έχουν λάθη;

Η αλήθεια πάντως είναι πως κάποιος πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω…

www.thessalikigi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: