Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Γ.Α. 08 – 07 - 2011

Μεσογείων 45 – 115 10 Αθήνα

Tηλ.: 2107490479, Fax : 2107488282


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλοι Αγρότες,


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α. και οι εργαζόμενοι του ΕΛ.Γ.Α., βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αποχή από το εκτιμητικό έργο και γενική απεργία με καταλήψεις από τις 4 Απριλίου 2011.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του αγώνα μας έχει ζητήματα που αφορούν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος που ανήκει εξ΄ ολοκλήρου σε σας.

Το νομικό πλαίσιο που διέπει πλέον τον Οργανισμό μας τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδυναμία λειτουργίας και διεκπεραίωσης του εκτιμητικού έργου.

Κινούμενοι στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, αλλά και από λόγους ευθύνης απέναντι στις υποχρεώσεις μας σε σας, αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Σας επισημαίνουμε όμως για άλλη μια φορά ότι ο ΕΛ.Γ.Α. είναι Οργανισμός ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.

Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα μας είναι και δική σας ευθύνη.

Εν ονόματι αυτής της ευθύνης σας καλούμε να συμπαραταχθείτε στο πλευρό μας και να κορυφώσετε την πίεσή σας στην Κυβέρνηση να επανεξετάσει την λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος και του ΕΛ.Γ.Α..

ΤΟ Δ.Σ.


ANAKOIΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, στην συνεδρίασή του στις 8/7/2011 εκτιμώντας :

  • Την διάθεση των εργαζόμενων όπως αυτή εκφράστηκε όποτε κλήθηκαν από το Δ.Σ. να συμμετέχουν στην υλοποίηση των αποφάσεων στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων από 4/4/2011.

  • Τις τοποθετήσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. στα πλαίσια Κοινοβουλευτικού ελέγχου την Πέμπτη 7/7/2011.

  • Την ασάφεια που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα γύρω από την κυβερνητική θέση επί του διεκδικητικού πλαισίου.

  • Την αναγκαιότητα για πολλαπλούς λόγους που αφορούν όλους τους συναδέλφους για ανασύνταξη των δυνάμεών μας, της θέλησης για συνέχιση του αγώνα αλλά και της δημιουργίας συνθηκών διαβούλευσης επί του τελικού κειμένου των Υπουργικών Αποφάσεων του Υπ. Οικονομικών και ότι αυτή είναι η Κυβερνητική επιλογή, για σημεία της τροπολογίας που υποβάλλαμε και για την αποδοχή της οποίας εμμένουμε για καθαρή οριστική λύση του αδιεξόδου λειτουργίας του ίδιου του Οργανισμού.

Ζητούμε από τους εργαζόμενους να δεχθούν την ομόφωνη απόφαση του Π.Σ.Ε.Ε. για αναστολή για 10 ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι αυτό το 10ήμερο για το Δ.Σ. θα είναι καθημερινή προσπάθεια και πίεση στα Υπουργεία για υλοποίηση των δεσμεύσεων που ακούστηκαν στην Βουλή προς την κατεύθυνση που εξασφαλίζει τον Οργανισμό, τους εργαζόμενους, αλλά και την ασφάλιση των αγροτών μας. Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου θα πραγματοποιήσει εκ νέου συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και φορείς των αγροτών, με σκοπό την εκτενέστερη ενημέρωσή τους επί των θέσεών μας για το μέλλον του ΕΛ.Γ.Α..

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος- Ο Γενικός Γραμματέας

Καρανίκας Αντώνης- Καφετζόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: