Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Το μήνυμα ήρθε με mail!!!!

Αγαπητοί συνάδελφοι μόλις χθες ήρθε στα χέρια μας απάντηση της ΕΠΑΕ σε ερώτημα που της υποβάλαμε για το αν θα πρέπει να γνωμοδοτεί για την κοπή δένδρων άρρωστων - ξερών - επικίνδυνων σε πεζοδρομία .
Η απάντηση έχει πολύ ενδιαφέρον
Άρθρο 40 Ν.1337/83 και Εγκ.53/98 :Μέσα σε εγκεκριμένα σχέδια πόλεως και ΖΟΕ , απαιτείται η έκδοση οικοδ. άδειας κοπής δένδρων , μετά από έγκριση της ΕΠΑΕ . Σε κοινόχρηστους χώρους ( εντός σχεδίου και εντός οικισμών ) απαιτείται έγκριση της ΕΠΑΕ και του Δήμου (απόφαση Δημ. Συμβουλίου ) . Σε εκτός σχεδίου ζώνες απαιτείται έγκριση Δασαρχείου . Για ολοσχερώς καμένα δένδρα εντός σχεδίου , από πυρκαγιές ,απαιτείται μόνο πρακτικό κοπής , από την Πολεοδομία , κατόπιν αυτοψίας . Στους παραβάτες επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.
Σημαντική σημείωση : Οι ΕΠΑΕ στελεχώνονται από Αρχιτέκτονες απόφαση 31252/1530/87 . Όπως γνωρίζετε ούτε οι Πολεοδομίες έχουν Γεωπόνους
Να σημειώσω ότι το ερώτημα τέθηκε για μια υπέργηρη λεύκα σχεδόν ολοκληρωτικά ξερή και επικίνδυνη .Η υπηρεσία μας προχώρησε στη κοπή της,αλλά κάποιος οικολόγος μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια ως φονιάδες του πρασίνου.
Με την απάντηση που πήραμε και τις διευκρινιστικές ερωτήσεις προκύπτει ότι για ένα άρρωστο δένδρο - για ένα ένα επικίνδυνο δένδρο λόγω κλίσης ( κοπή ριζών από ΔΕΗ -ΕΥΔΑΠ -ΔΕΦΑ κλπ ) περιμένουμε την έκδοση οικοδομικής άδειας ( την οποία ποιος την καταθέτει ; ο πολ. μηχανικός της υπηρεσίας ; ) την έγκριση της ΕΠΑΕ και την απόφαση του Δημ. Συμβ.
Ε ρε γλέντια !!!!!!!
Κάτι ακόμη
Για τις επιχωσεις και το Αστικό πράσινο βάση του εγγράφου 11790/1399 / 87 απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία εκτός αν η επερχόμενη μεταβολή περιλαμβάνεται σε εγκεκριμένες μελέτες άρα η εκσκαφή και η φύτευση δένδρων σε προϋπάρχοντες λάκκους σε πεζοδρόμιο απαιτεί άδεια και δεν μπορεί να γίνει από τα συνεργεία της υπηρεσίας εφόσον δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από την ΕΠΑΕ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ Η ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΕ ΩΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: