Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας ευρωπαίοι συμμετέχοντες σε πρόγραμμα κατάρτισης βιοκαλλιέργειας

Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας ευρωπαίοι συμμετέχοντες σε πρόγραμμα κατάρτισης βιοκαλλιέργειας

Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν εκπρόσωποι φορέων από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ουγγαρία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Green Food: Μαθήματα e-learning για την κατάρτιση των βιοκαλλιεργητών της Ε.Ε.» που πραγματοποιεί το Κ.Ε.Κ. Γεωργικής Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα στοχεύει, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κ.Ε.Κ. κ. Ντίνος Μπλιάτσιος, στην επεξεργασία και τη μεταφορά των παραδοσιακών υλικών κατάρτισης στη μεθοδολογία της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) ώστε να διευρύνει και να βελτιώσει τις γνώσεις των καλλιεργητών σχετικά με την παραγωγή βιολογικών φρούτων, λαχανικών και ελαιόλαδου.
Αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «τέτοιου είδους δράσεις αντιμετωπίζονται πολύ θετικά από την Περιφέρεια, δεδομένου ότι αυξάνουν την εξωστρέφεια της περιοχής και συμβάλλουν στην επιμόρφωση των αγροτών».
Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε στους ξένους επισκέπτες ότι στην περιοχή μας δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός αγροτών στους τομείς της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προϊόντα Π.Ο.Π. που παράγονται εδώ αλλά και στη συνολική προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την περαιτέρω προώθησή τους στις ξένες αγορές.
Παράλληλα, ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις τουριστικές ομορφιές της περιοχής μας που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα και τους κάλεσε να την επισκεπτούν και στο μέλλον με τις οικογένειές τους. Η κ. Καραλαριώτου προσέφερε στους επισκέπτες τουριστικό υλικό από την περιοχή μας καθώς και τοπικά προϊόντα.

www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: