Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ως 27/10 αιτήσεις για μίσθωση δημόσιας γης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ImageΤην έναρξη λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα δέχεται αιτήσεις μίσθωσης για τα τρέχοντα αναρτημένα αγροτεμάχια μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των κατάλληλων επιλογών, να μπορούν να εισάγουν τα στοιχεία τους και να βλέπουν τα μόριά τους για τα διαθέσιμα αγροτεμάχια στην περιοχή που ενδιαφέρονται και τη σειρά κατάταξής τους σε σχέση με τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις μίσθωσης. Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με πλήρη διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στην εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης μίσθωσης δημόσιας γης.
Ως γνωστό, η γη θα διανεμηθεί σε ανέργους, νέους αγρότες, πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες με αντίτιμο 5 ευρώ το στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο και ανώτατο όριο τα 100 στρέμματα ανά φυσικό πρόσωπο (στα 100 στρέμματα συμπεριλαμβάνεται η γη που έχει ή μισθώνει σήμερα ο αγρότης εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει από την διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γης).
Προβλέπεται συγκεκριμένη μοριοδότηση, σύμφωνα με την οποία όσο λιγότερα στρέμματα διαθέτει σήμερα ο αγρότης, τόσο περισσότερα μόρια θα αποκτά, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων – τροφίμων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι» της οικείας περιφέρειας, με βάση το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται. Την ηλεκτρονική διαδικασία θα ακολουθήσει διοικητικός έλεγχος προς πλήρη επαλήθευση των υποβληθέντων στοιχείων.
Στο σύστημα θα εντάσσονται σταδιακά όλες οι Περιφερειακές Ενότητες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της κάθε Περιφέρειας. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω ενός οποιουδήποτε περιηγητή ιστού (web browser), μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.opekepe.gr).Όλες οι απαραίτητες οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής περιγράφονται στο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης που έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα μίσθωσης δημόσιας γης.
Ξεκινάμε με 500 αγροτεμάχια των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης και Πιερίας συνολικής έκτασης περίπου 5.500 στρεμμάτων και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα αγροτεμάχια, τόσο για τις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάρτησης αγροτεμαχίων μέχρι το τέλος του έτους.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης για τα τρέχοντα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 27/10/2011
www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: