Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο συνεργάτης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Λευτέρης Μοσχοπαίδης στο Βόλο


Δελτίο τύπου

Βόλος 7 Οκτωβρίου 2011

Με το συνεργάτη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, κο Λευτέρη Μοσχοπαίδη, που ασχολείται με την προετοιμασία των επιχειρησιακών σχεδίων για το «καλάθι» των αγροτικών προϊόντων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας. Ο κύριος Μοσχοπαίδης βρέθηκε στο Βόλο και επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του στη ΠΕ Μαγνησίας .

Ο κ. Κοπάνας ενημέρωσε τον συνεργάτη του Υπουργού για την πορεία σύνταξης του επιχειρησιακού σχεδίου για το καλάθι της περιφέρειας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να τύχουν χρηματοδότησης τόσο οι δράσεις, που θα συμπεριληφθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο όσο και τα έργα υποδομών, που πρέπει να υλοποιηθούν, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η επιτυχία του προγράμματος θα έρθει μέσα από το όραμα, τις προτάσεις, τις δράσεις και τις υποδομές. Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν θα πρέπει να λείπει καμία από αυτές τις παραμέτρους».

Συζητήθηκε, ακόμη, η ίδρυση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης», που δεν είναι άλλο από μια «κοινοπραξία» φορέων της αγοράς, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία (επιμελητήρια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μάρκετ, ΕΑΣ, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ,μεμονωμένοι παραγωγοί κτλ. ) και ασχολούνται με την παραγωγή , την πώληση, το εμπόριο, τη μεταποίηση, την κατανάλωση αγροτικών προϊόντων, με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων, είτε στην εγχώρια αγορά είτε στο εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό ο κύριος Κοπάνας αναφέρθηκε στην καταγγελία του πρόεδρου της ΕΑΣ Βόλου κου Νικήτα Πρίντζου σε βάρος αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία απαξιώνει τα τοπικά προϊόντα και δεν τα τοποθετεί στα ράφια της, σε αντίθεση με τη φιλοσοφία του επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας και την προσδοκία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «πρακτικές αποκλεισμού των τοπικών προϊόντων πρέπει να εκλείψουν οριστικά και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: