Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Επεισόδια απειλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Γεωπονίας του Π.Θ.

Eπεισοδιακή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Επεισόδια απειλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Γεωπονίας του Π.Θ. όταν περίπου 20 φοιτητές κυρίως από τα τμήματα του Πολυτεχνείου, μπήκαν στο χώρο που συνεδρίαζε η σύγκλητος και ζήτησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Επίσης ζητούσαν η σύγκλητος να καταδικάσει όλες τις βασικές παραμέτρους του Νόμου Πλαισίου του υπουργείου Παιδείας. Οι καθηγητές και οι πρυτάνεις ζήτησαν να αποχωρήσουν, οι φοιτητές όμως έκλεισαν τις πόρτες με... αποτέλεσμα να μη μπορεί να βγει κανείς, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων προέδρων τμημάτων. Τελικά με την παρέμβαση και του πρύτανη η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Στη συνέχεια τα μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν για το κατά πόσο μπορούσαν να παραμείνουν οι φοιτητές αλλά το αίτημα απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Τέθηκε επίσης μια συμβιβαστική πρόταση, οι φοιτητές να παραμείνουν στο πρώτο θέμα, αλλά δεν ήθελε κανείς να τη συζητήσει. Ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης υπογράμμισε ότι η πρόταση που είχε έτοιμη η πρυτανική αρχή για τη σωτηρία του εξαμήνου σε τρία τμήματα του Πανεπιστημίου δεν επικυρώθηκε και βρέθηκε καμία από τις λύσεις που είχαν αποφασίσει να κάνουν.

Ο αντιπρύτανης επισήμανε ότι όσα τμήματα αποφασίσουν μόνα τους να κάνουν εξετάσεις δεν έχουν τη νομιμοποίηση κανενός. Τα τρία αυτά τμήματα των οποίων η εξεταστική δεν επικυρώθηκε είναι το Οικονομικό η Βιοχημεία και οι Πολιτικοί Μηχανικοί, ενώ το ΙΑΚΑ πρόλαβε να κάνει εξεταστική και δεν κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: