Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα 100 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας

Τα 100 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας

Εξαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων διοργανώνει από τις 14 έως 19 Νοεμβρίου για τα εκατό χρόνια λειτουργίας της, η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας. Για τα 100 χρόνια της σχολής ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Χρήστο Δίλλη, διευθυντή της Αβερωφείου ο οποίος μας δήλωσε: «Φέτος η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας. Ήταν Νοέμβριος του 1911 όταν η Γεωργική Σχολή άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους 55 μαθητές της, προερχόμενους από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η σχολή ξεκίνησε σαν πρακτική γεωργική σχολή και εδώ λειτούργησε και η πρώτη σχολή γεωπονίας».

Και συμπληρώνει: «Μετά την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου η Αβερώφειος ασχολήθηκε μόνο με το πρακτικό κομμάτι εκπαίδευσης των αγροτών σε διάφορα τμήματα. Από το 1990 έως και σήμερα λειτουργεί σαν επαγγελματική σχολή με δύο ειδικότητες: τεχνιτών γεωργικών μηχανημάτων και τεχνιτών ζωοτεχνίας. Σκοπός μας είναι να συνεχίσει η σχολή αυτή την δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια. Να παρέχει εκπαίδευση στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας με όλες τις παροχές που προσφέρει μέχρι σήμερα (δωρεάν διαμονή και εκπαίδευση). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η Αβερώφειος είναι η μοναδική σχολή στην Ελλάδα η οποία ασχολείται καθαρά με την ειδικότητα των αγροτικών μηχανημάτων. Σήμερα η σχολή έχει 50 μαθητές από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας από τους οποίους οι περισσότεροι είναι οικότροφο»ι.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στον υπέροχο από φυσική άποψη χώρο της Σχολής και στα νεοκλασικά της πανέμορφα κτήρια θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του εξαήμερου εορτασμού εκθέσεις αρχειακού υλικού της Σχολής, φωτογραφιών, βιβλίων και περιοδικών γεωπονικού ενδιαφέροντος, γεωργικών μηχανημάτων και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες επιστημονικές, πρωτάθλημα οργώματος, τουρνουά ποδοσφαίρου, κουκλοθέατρο και θεατρικό παιγνίδι για παιδιά.


www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: