Αναζήτηση Αναρτήσεων

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Την μεταφορά της έδρας του Οργανισμού «Δήμητρα» στη Λάρισα, ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου

Την μεταφορά της έδρας του Οργανισμού «Δήμητρα» στη Λάρισα, ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου
Την μεταφορά της έδρας του Οργανισμού «Δήμητρα» στη Λάρισα, ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου

Επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ζητώντας τη μεταφορά του νεοσύστατου οργανισμού Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» στη Λάρισα. Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, σήμερα «είναι η μεγάλη ευκαιρία να τολμήσετε την πραγματική αποκέντρωση, μεταφέροντας την έδρα του Οργανισμού Δήμητρα στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου».

Αναλυτικότερα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για την συνένωση του ΕΘΙΑΓΕ, της «Δήμητρας», του AGROCERT και του ΕΛΟΓΑΚ σε έναν ενιαίο φορέα με την επωνυμία Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και με αφορμή τις δεσμεύσεις σας για μια ορθολογική λειτουργία του νέου φορέα με παραγωγική κατεύθυνση και βασική προτεραιότητα την υποστήριξη του αγρότη, εκτιμώ πως ωρίμασαν πλέον οι συνθήκες για ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή και να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στήριξης του αγρότη.
Χαιρετίζω βεβαίως την απόφαση σας για την μεταφορά της έδρας του κέντρου κατάρτισης των αγροτών στην Λάρισα, αλλά είναι μια μεγάλη ευκαιρία, να συνδέσετε την παρουσία σας στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με μια ιστορική απόφαση, μεταφέροντας στην Λάρισα την έδρα ολόκληρου του Οργανισμού. Η αποδοχή του παραπάνω αιτήματος εκτός από την ουσιαστική θα έχει και συμβολική αξία, καθώς θα σταλεί ένα μήνυμα στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και η περίφημη μεταρρύθμιση ξεκινά από τον τρόπο διοίκησης της κεντρικής εξουσίας.

Ας περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στην πράξη.

Κύριε υπουργέ, μπορεί στο παρελθόν οι σχετικές (και λογικές) προτάσεις για μεταφορά της έδρας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα να έπεσαν στο κενό και να προσέκρουσαν πάνω στο «αθηνοκεντρικό κράτος», σήμερα όμως είναι η μεγάλη ευκαιρία να τολμήσετε την πραγματική αποκέντρωση, μεταφέροντας την έδρα του Οργανισμού Δήμητρα στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, στη Λάρισα.
Μετά την ενοποίηση και τον επιτελικό σχεδιασμό των υπηρεσιών επιστημονικής υποστήριξης του αγροτικού κόσμου, οφείλετε να προχωρήσετε και στην περίφημη αποκέντρωση.

Σας υπενθυμίζω ότι στη Λάρισα υπάρχουν όλες οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την άνετη φιλοξενία των υπηρεσιών του Οργανισμού «Δήμητρα», ενώ η γεωγραφική θέση της πόλης βοηθά, ώστε να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ της υπαίθρου και των κέντρων αποφάσεων της πρωτεύουσας.

Επιλέξατε να αναδείξετε την έρευνα σε ναυαρχίδα της αγροτικής ανάπτυξης με καινοτομία, επιστημονική έμπνευση και διεθνή ερευνητική καταξίωση. Αναρωτιέμαι πως αυτή η μεταρρύθμιση που αφορά την αγροτική ανάπτυξη μπορεί να έχει ως έδρα την Αθήνα. Άλλωστε μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να επιτευχθεί ο συντονισμός των υπηρεσιών του Οργανισμού με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλων συναφών φορέων της κεντρικής διοίκησης.

Αποδείξτε στην πράξη ότι με την θεσμική σας αυτή παρέμβαση, το προσκλητήριο προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας για μία μεγάλη πρωτοβουλία συνευθύνης και κοινής προσπάθειας δεν είναι απλά ένα ακόμη σύνθημα, αλλά η βάση της αγροτικής σας πολιτικής .
Είμαστε στη διάθεση σας για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών».


Με εκτίμηση

Η Αντιπεριφερειάρχης
Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
Ρένα Καραλαριώτου


www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: