Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Προχωρά η συνένωση των ΕΑΣ της Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος που συγκάλεσε χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟΛ στη ΒΙΠΕ Βόλου σύσκεψη των Προεδρείων των εννέα θεσσαλικών ΕΑΣ, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του δύσκολου, όπως το χαρακτήρισε, εγχειρήματος.

Αναφέρθηκε επίσης στη θετική στάση που έχουν όχι μόνο οι συλλογικές αγροτικές οργανώσεις αλλά και τα κόμματα που ζητούν ενημέρωση από την ΕΑΣ Βόλου η οποία πρωτοπορεί στην εφαρμογή της νέα νομοθεσίας για την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χθεσινής συνάντησης των εκπροσώπων των ΕΑΣ, συγκέντρωσε η εισήγηση του κ. Δημ. Νταφούλη, Διευθυντή της ICAP Κεντρικής Ελλάδας, της εταιρίας στην οποία έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία του νέου συνεταιριστικού σχήματος.

Η χθεσινή συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, διότι η εταιρεία ICAP η οποία έχει αναλάβει την μελέτη υλοποίησης αυτής της προσπάθειας, ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία και έκανε τις πρώτες προτάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Διεπιστώθη ότι υπάρχει πίεση χρόνου καθότι οι ημερομηνίες που προβλέπονται από τον ψηφισθέντα Νόμο Περί Συνεταιρισμών για τις τροποποιητικές αποφάσεις είναι πολύ πιεστικές.

Μετά την ανάλυση όλων αυτών των στοιχείων επακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων που πρέπει να γίνουν.

Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις ΕΑΣ στις 5 Δεκεμβρίου να κληθούν όλες οι Πολιτικές αρχές του θεσσαλικού χώρου, ήτοι όλοι οι Βουλευτές καθώς ο Περιφερειάρχης αλλά και οι επικεφαλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε σύσκεψη προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση και να ζητηθεί η συμπαράστασή τους και η βοήθειά τους για την επίτευξη του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.

Εν συνεχεία θα αρχίσει η ενημέρωση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ακολούθως όλων των πολιτικών χώρων.

Πάντως, στην χθεσινή συνάντηση υπήρξε αισιοδοξία ότι με επιμονή και υπομονή θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και θα πάνε όλα καλά.

http://www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: