Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σπατάλες στον Γεωργικό Οργανισμό "Δήμητρα"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikwCzXSSRksJf-qTJyjIy16VyBx18pkNFz9MRVnpK7qgu4sVrNMBdSUXSqqlDEcoPoxoQCMsgIVpyAJg5zV4SYRRmBzYEgKMJvNaTvitLmI_fvDSLeP2pFQwuuuL78UpyEV1D2bqZ0aQg/s400/ipourgio2.jpg

Αντί να εγκατασταθεί στο ιδιόκτητο κτήριο του ΕΘΙΑΓΕ με τον οποίο συγχωνεύθηκε, η διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού "Δήμητρα" επιλέγει να νοικιάσει με 32.000 ευρώ γραφεία στην Πατησίων, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Αυτό κατήγγειλε χθες στη Βουλή η Ευαγγελία Αμμανατίδου, προσθέτοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα κάνει απευθείας ανάθεση μέχρι 20.000 ευρώ (ενώ ήταν 3.000 ευρώ), για το λογότυπο έγινε απευθείας ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, ενώ, "στο πλαίσιο της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ., δίνεται η δυνατότητα ανάθεσης της εκπροσώπησης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού σε εξωτερικούς δικηγόρους και συμβούλους, όταν ο Οργανισμός έχει έξι δικηγόρους-νομικούς συμβούλους".

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης υποσχέθηκε ότι "το οικονομικό κόστος της ενοικίασης των νέων γραφείων θα είναι 25% με 30% φθηνότερο απ’ όσα πληρώναμε μέχρι τώρα" και εκτίμησε ότι η συγχώνευση ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ θα αποφέρει οικονομία κλίμακος 1,7 εκατ. ευρώ.

Εκτίμησε ότι "ήταν αναγκαία" η ανάθεση για νέο λογότυπο και κόστισε λιγότερο από 2.000 ευρώ και ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσουν οι υπηρεσίες του οργανισμού τη μελέτη αποτύπωσης των υφισταμένων μηχανογραφικών και πληροφοριακών και γι’ αυτό έγινε απευθείας ανάθεση.

Για το όριο των απευθείας αναθέσεων, είπε ότι είχε αλλάξει από το 2010 και όχι από τον παρόντα πρόεδρο του Οργανισμού Βασίλη Γκίκα, ο οποίος "είναι εξέχων καθηγητής νομικός και με μεγάλη εμπειρία, άνθρωπος ακέραιος και πάρα πολύ σημαντικός".

Πάντως ο Κ. Σκανδαλίδης δεσμεύθηκε ότι δεν θα απολυθούν οι ΥΕ και ΔΕ υπάλληλοι του οργανισμού.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: