Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Περιβαλλοντικά θέματα και τα προβλήματα άρδευσης των αγροτών συζήτησαν Αγοραστός – Έξαρχος

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό είχε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Νομού Λάρισας.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής των οδικών αξόνων Λάρισας – Τρικάλων, Λάρισας – Καρδίτσας και των μελετών για τους οδικούς άξονες Λάρισας – Φαρσάλων και Ελασσόνας – Κοζάνης είναι βασικές προτεραιότητες σε ότι αφορά στα οδικά έργα.
Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που αφορούν στον αγροτικό τομέα με αιχμή τα έργα για την αποταμίευση νερού και την κατασκευή των κλειστών αρδευτικών δικτύων όπως αυτά έχουν προταθεί από τους ΤΟΕΒ Πηνειού, Ταουσάνης, Τυρνάβου Αμπελώνα και Μακρυχωρίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την αξιοποίηση του Ολύμπου ενόψει και της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αμέσως μετά τις γιορτές όπου θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση από την Περιφέρεια και το Δήμο Ελασσόνας ύστερα από συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Έξαρχο και για τα έργα στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού, του τουρισμού καθώς και τα έργα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Έξαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχα μία αναλυτική και πλήρη ενημέρωση για τα έργα, τις δράσεις αλλά και για τις προτεραιότητες και τους στόχους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Νομού μας. Συμφωνήσαμε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στη βελτίωση των οδικών αξόνων και την επιτάχυνση των αποφάσεων για την κατασκευή των κλειστών αρδευτικών δικτύων έτσι όπως έχουν προταθεί από τους ΤΟΕΒ για να δοθεί μία ανάσα στους αγρότες μέσω της μείωσης του κόστους άρδευσης. Συμφωνήσαμε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού για την προώθηση του ορεινού και του θαλάσσιου τουρισμού. Η μεγάλη θεσμική αλλαγή του Καλλικράτη με την οποία καθιερώθηκε η Αιρετή Περιφέρεια και συγκροτήθηκαν ισχυροί Δήμοι πρέπει να υποστηριχθεί για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στην αποστολή της που είναι η προώθηση της ανάπτυξης και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες”.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Έξαρχο για όλα τα έργα που υλοποιούνται στην Π.Ε Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία γενικότερα» δήλωσε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Ενημέρωσα επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα έργα κυρίως λόγω της διαδικασίας έγκρισης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών που πετυχαίνουμε πλέον σε όσα έργα είναι ώριμα. Εξέφρασα παράλληλα την ανησυχία μου για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που από την πρώτη Ιανουαρίου θα γίνεται από τους Δήμους. Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για τα έργα στους τομείς της υγείας, της παιδείας (σχολεία-ΤΕΙ-ΑΕΙ), του πολιτισμού, των υδάτινων πόρων, των οδικών αξόνων και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας».

ΑγροΤύπος - Αρχική σελίδα

http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: