Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δεν θα διενεργείται φυτοϋγειονομικος έλεγχος, έλεγχος ποιότητας και καταλληλότητας των φυτικών προϊόντων και των τροφίμων φυτικής προέλευσης

Δεν θα διενεργείται φυτοϋγειονομικος έλεγχος, έλεγχος ποιότητας και καταλληλότητας των φυτικών προϊόντων και των τροφίμων φυτικής προέλευσης και Κτηνιατρική υγειονομική επιθεώρηση για τον έλεγχο των ζώων και των ζωϊκών προϊόντων (σφαγεία, ΣΥΚΕ, Ιχθυόσκαλες κ.λ.π.), εκτός ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών

Αθήνα 8-12-2011

Πληροφορίες : Νίκος Κακαβάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 7-12-2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με τον Υπουργό κ. Σκανδαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Κανελλόπουλο με θέμα τον οργανισμό του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τα άλλα προβλήματα που μας απασχολούν.

Μετά από ενάμιση χρόνο διαβουλεύσεις η πολιτική ηγεσία προσήλθε με κείμενο που είχε καταθέσει την πρώτη φορά στη διαβούλευση και μάλιστα χειρότερο.

Η απαράδεκτη αυτή πρόταση οδηγεί σε διάλυση την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τις Γεωτεχνικές Διευθύνσεις, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, τον έλεγχο των τροφίμων, την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, και μοναδικό σκοπό έχει την απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων.

Η ΠΟΓΕΔΥ κατήγγελλε την απαράδεκτη αυτή στάση της πολιτικής ηγεσίας που αρνείται πεισματικά κάθε πρόταση από την μεριά των Γεωτεχνικών υπαλλήλων και απαίτησε την απόσυρση του σχεδίου αυτού εδώ και τώρα.

Στη συνέχεια καταγγείλαμε την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. να καρπωθεί το Υπουργείο Οικονομικών το ποσό του 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου) ευρώ που έχουν καταθέσει ιδιώτες σαν πρόσθετα τέλη για τα δεδουλευμένα υπαλλήλων και προειδοποιήσαμε ότι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα εισπράξουν τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση τόσο των εξαγωγέων όσο και των σφαγείων απ΄ όλη την Ελλάδα.

Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι τα σχέδια αυτά δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν και πως θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Τέλος όσον αφορά την παραμονή των αρμοδιοτήτων των μέτρων «Μπαλτατζή» στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις όπως και πριν, η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα παρά την επιμονή της ΠΟΓΕΔΥ να δοθεί λύση εδώ και τώρα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Αθήνα 23-11-2011

Αρ. πρωτ. :630

ΠΡΟΣ: Πρωτοβάθμια Σωματεία

Μέλη μας

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε την Τετάρτη 23-11-2011, εξετάζοντας τα φλέγοντα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των Γεωτεχνικών όπως αυτά προέκυψαν με την εφαρμογή του ν. 4024/2011 αποφάσισε ομόφωνα τη στάση του για τα παρακάτω θέματα.

Εφεδρεία – Απολύσεις:

Την πραγματοποίηση 3ωρης στάσης εργασίας 12:00 – 15:00 την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου (Αχαρνών 2), όπου και θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό του ΥπΑΑΤ για τη μη κοινοποίηση των διαπιστωτικών πράξεων των εφεδρειών και ενημέρωση των εργαζομένων για περαιτέρω κινητοποιήσεις (καταλήψεις, απεργία κ.α.) και συνέχιση του αγώνα μας. Η Ομοσπονδία κρίνοντας τη διάθεση συμμετοχής θα διαμορφώσει το αγωνιστικό πλαίσιο.

Μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων στο Δημόσιο Τομέα:

Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση Οργανικών Γεωτεχνικών Μονάδων διότι η τόσο αναγκαία ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, απαιτεί και επιβάλει την αύξηση των οργανικών θέσεων των Γεωτεχνικών, όπως εξάλλου προβλέπουν και οι καταδικαστικές αποφάσεις της Ε.Ε. και όχι απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την σημερινή κυβέρνηση που υλοποιεί την αποτυχημένη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΠΟΓΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν συγκεκριμένη πρόταση που αφορά την κάθετη οργάνωση όλων των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Παύση πληρωμών των δεδουλευμένων πρόσθετων τελών:

Μετά την προδήλως παράνομη παύση πληρωμών στους δικαιούχους Γεωτεχνικούς των δεδουλευμένων μέσω της διαδικασίας των πρόσθετων τελών αποφασίστηκε ότι η καταλυτική ημερομηνία για την απόδοση στους δικαιούχους του ποσού των δεδουλευμένων είναι η 4 Δεκεμβρίου 2011.

Εάν μετά από την ημερομηνία αυτή δεν έχει επιλυθεί το θέμα όπως προβλέπεται από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής απόφασης για τα πρόσθετα τέλη, τότε οι Γεωτεχνικοί θα απέχουν από κάθε εργασία εκτός κανονικού ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών κατά τις εργάσιμες ημέρες, όπως και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες, τις αργίες, τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Δηλαδή δεν θα διενεργείται φυτοϋγειονομικος έλεγχος, έλεγχος ποιότητας και καταλληλότητας των φυτικών προϊόντων και των τροφίμων φυτικής προέλευσης και Κτηνιατρική υγειονομική επιθεώρηση για τον έλεγχο των ζώων και των ζωϊκών προϊόντων (σφαγεία, ΣΥΚΕ, Ιχθυόσκαλες κ.λ.π.), εκτός ωραρίου εργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Επαναφορά Αρμοδιοτήτων

Άμεση επαναφορά των αρμοδιοτήτων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε θέματα που αφορούν αξιολογήσεις – γνωμοδοτήσεις – ελέγχους των Προγραμμάτων του ΠΑΑ 2007 - 2013, οι οποίες έχουν μεταφερθεί στην Διαχειριστική Αρχή του ΥπΑΑΤ.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Είναι προφανές ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όπως και η προηγούμενη καθημερινά με τις αποφάσεις της απαξιώνει το έργο μας και τη προσφορά μας και θέλει να μας μετατρέψει σε υπαλλήλους γραφείου, απολυμένους και εφέδρους.

Οι επιπτώσεις στην Ελληνική Γεωργία θα είναι καταστροφικές σε μια περίοδο που ζητείται η παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στήριξη του εισοδήματος των αγροτών.

Η αντίδρασή μας θα είναι σκληρή ανάλογη με την επίθεση που δεχόμαστε. Πάρτε μέρος στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Είναι ευθύνη όλων μας αλλά και καθενός ξεχωριστά.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

-

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΙΩΑΝΝΟΥ


webmaster Δεν πιστεύω να ξεχάσετε τους άδικα απολυμένους της Αργογή ΑΕ.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: