Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Ροντούλη με εργαζομένους στις ΕΑΣ της Θεσσαλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Ροντούλη με εργαζομένους στις ΕΑΣ της Θεσσαλίας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αστέριος Ροντούλης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του για τη νέα συνεταιριστική δομή βάσει του Ν. 4015/2011, συναντήθηκε την Τρίτη 3/01/2012 στα Φάρσαλα με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) της Θεσσαλίας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΕΑΣ ζήτησαν από τον κ. Υφυπουργό την έμπρακτη στήριξή του στον αγώνα που κάνουν για την διασφάλιση των χρημάτων και του εργασιακού τους μέλλοντος, καθώς παραμένουν επί πολλούς μήνες απλήρωτοι, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τις πρακτικές του παρελθόντος, που οδήγησαν δεκάδες ΕΑΣ στο δρόμο της κατάρρευσης. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Φαρσάλων, που δήλωσαν απλήρωτοι για 20 μήνες, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Καρδίτσας, που δήλωσαν προβλήματα στην μισθοδοσία τους από το 1992, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Αλμυρού, που δήλωσαν απλήρωτοι για 12 μήνες, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ελασσόνας, που μένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Τρικάλων που δήλωσαν μια απλή καθυστέρηση στην πληρωμή τους και, τέλος, των εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας, που δήλωσαν απλήρωτοι για 5 συνεχείς μήνες.

Ο κ. Υφυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε ότι βάσει του Ν.4015/2011, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, που ήταν σε ισχύ κατά τη δημοσίευση του νόμου, μεταφέρονται αυτοδικαίως στις νέες ΣΑΟ, τονίζοντας πως ειδικά οι εργαζόμενοι σε ΣΑΟ που τίθενται σε εκκαθάριση ή διαγράφονται από το μητρώο και παύουν να λειτουργούν, ουσιαστικά, μένουν μετέωροι, μολονότι μπορούν να απορροφηθούν κατά προτεραιότητα από άλλες ενεργές ΣΑΟ.
«Όσοι εργαζόμενοι απολυθούν και δεν απορροφηθούν μπορούν, βάσει των προνοιών του νόμου, με αίτηση τους να ενταχθούν σε προγράμματα ειδικής επιδότησης του ΟΑΕΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Υφυπουργός. Καταλήγοντας ο κ. Ροντούλης κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, «να επιμηκύνει τον χρόνο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέχρι 30/06/2012, ούτως ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι να μπορέσουν να ενταχθούν στα προαναφερθέντα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ εναλλακτικά θα μπορούσε να εξετασθεί το ενδεχόμενο μετάταξης υπό απόλυση εργαζομένων στις αιρετικές Περιφέρειες ή στους Δήμους, προκειμένου να αποφευχθεί το φάσμα της ανεργίας για εκατοντάδες εργαζομένους, οι οποίοι άλλωστε δεν φέρουν και καμία ευθύνη για τις οδυνηρές εξελίξεις που βιώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: