Αναζήτηση Αναρτήσεων

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη για ΓΟΕΒ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη για ΓΟΕΒ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αστέριος Ροντούλης, με την Γ.Γ. κ. Πόπη Γερακούδη, τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τελών, αλλά και της απόσπασης περιοχών του Δήμου Κιλελέρ από την αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ είχε ζητήσει να εξαιρεθούν από την αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ οι κτηματικές περιφέρειες του Μελισσοχωρίου, της Γαλήνης, του Πλατυκάμπου και του Κιλελέρ.

Στη συνάντηση, το Δ.Σ. του Οργανισμού εξέφρασε την συμφωνία του με την απόσπαση των εν λόγω περιοχών και έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα αποσταλεί και θετική εισήγηση προς το ΥΠΑΑΤ, με απώτερο στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η προαναφερθείσα εξαίρεση, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι δημότες με νέα επιπρόσθετα τέλη.

Αναφορικά δε με το ζήτημα των τελών που έχουν ήδη βεβαιωθεί στην εφορία, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη προέκριναν τον χειρισμό της διαχείρισης του θέματος μέσω παρεμβάσεων στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αφού πρώτα διαλευκανθούν βασικές νομικές συνιστώσες του προβλήματος που, καιρό τώρα ταλαιπωρεί αγρότες – παραγωγούς του Δ. Κιλελέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: