Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΔΙΚΤΥΟΚΗΠΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΙΚΤΥΟΚΗΠΙΑ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατασκευές αυτές είναι έμπνευσης , σχεδιασμού και παραγωγής της Ισραηλίτικης εταιρίας P.MAROM -σε συνεργασία με την επίσης Ισραηλίτικη πολυεθνική Polysack Plastic Industries Israel- η οποία εξειδικεύεται σε αυτές την τελευταία δεκαετία . Αποτελούν μια επαναστατική οικονομική λύση για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων (λαχανικών και φρούτων ) σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και μάλιστα στην δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού όπου πλέον λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καθώς και της ολοένα αυξανόμενης έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πολύ δύσκολη η παραγωγή ακόμα και η επιβίωση των φυτών κάτω από αυτές τις συνθήκες .

Πιο αναλυτικά αναφερόμαστε σε μια μεταλλική κατασκευή με κολώνες, από γαλβανισμένες εν θερμώ σωλήνες, και σύνδεση αυτών με γαλβανισμένα συρματόσκοινα και ειδικά εξαρτήματα συνδεσμολογίας . Η φιλοσοφία βασίζεται στην εξειδικευμένη γνώση και στους ακριβείς στατικούς υπολογισμούς μιας και πρόκειται για μια ελαφριού τύπου κατασκευή . Παρόλα αυτά ο σκελετός αυτός μπορεί να αντισταθεί σε ανέμους μέχρι 120 χλμ/ώρα καθώς και να αντέξει αναρτώμενο βάρος μέχρι 25 κιλά / τ.μ.

Μία δεύτερη πρωτοτυπία είναι τα υλικά κάλυψης του προαναφερόμενου σκελετού . Πρόκειται για ειδικά εντομοστεγή δίχτυα τα οποία αποτρέπουν την είσοδο των εντόμων και καλύπτουν την καλλιέργεια τόσο από τα πλαϊνά όσο και από την οροφή . Έτσι υπάρχει πλήρης στεγανοποίηση και προστασία κάτι που σημαίνει υγιή φυτά και ελάχιστη έως μηδενική χρήση των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων όπως είναι τα εντομοκτόνα .

Επίσης η κατασκευή αυτή μπορεί να εξοπλιστεί και με ειδικά φωτορυθμιστικά δίχτυα σκίασης .

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει το φιλτράρισμα του ηλιακού φωτός καθώς και τη διάχυση αυτού κάτι που ευνοεί τόσο την φωτοσύνθεση όσο και την προστασία από τα ηλιοεγκαύματα .

Τέλος με συγκεκριμένη τεχνική στήριξης των διχτυών οροφής επιτυγχάνουμε και αντιχαλαζική προστασία της καλλιέργειας .

Συμπερασματικά γίνεται αντιληπτό ότι η χρήση της απλής μα και συνάμα ‘έξυπνης’ τεχνολογίας του διχτυοκηπίου επιτρέπει την καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών κατά την καλοκαιρινή περίοδο με την επίτευξη υψηλών και ποιοτικών παραγωγών αντάξιων των θερμοκηπιακών με πολύ μικρότερο όμως επενδυμένο αρχικό κεφάλαίο .

http://www.skytop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: