Αναζήτηση Αναρτήσεων

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με προέδρους Επιμελητήριων και ΕΑΣ Θεσσαλίας

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με προέδρους Επιμελητήριων και ΕΑΣ Θεσσαλίας
Με στόχο την καλύτερη προβολή των θεσσαλικών προϊόντων σε έκθεση παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ), που θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε συνάντηση με τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητήριων και των ΕΑΣ Θεσσαλίας. Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της αντιπροέδρου του Ε.Κ. κας Ρόδης Κράτσα και έχει σαν στόχο την προβολή της πλούσιας ποιοτικής αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.
Η παρουσίαση αυτή θα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θ’ απευθύνεται σ’ ένα ποιοτικό κοινό στην καρδιά της Ευρώπης. Ο στόχος είναι διπλός: αφ’ ενός να προβληθούν τα θεσσαλικά προϊόντα και αφ’ ετέρου να ευαισθητοποιηθούν νομοθέτες και πολιτικοί παράγοντες της Ε.Ε για την ανάγκη προστασίας, ενίσχυσης και προβολής των εξαιρετικών προϊόντων της πατρίδας μας.
Στα πλαίσια της έκθεσης αυτής που θα διαρκέσει 5 ημέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα τέσσερα Επιμελητήρια και τις ΕΑΣ της Θεσσαλίας, θα συμμετέχουν με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πιστοποιημένων θεσσαλικών προϊόντων με το ανάλογο ενημερωτικό υλικό, ενώ στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και γευσιγνωσία. Την πρωτοβουλία συγκέντρωσης των προϊόντων που θα αποσταλούν στις Βρυξέλλες έχουν αναλάβει τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σ’ αυτά για περισσότερες πληροφορίες.
Παράλληλα όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση, προχωράει κανονικά και το ζήτημα των πιστοποιημένων προϊόντων ThessAgro, καθώς ολοκληρώθηκε το πρωτόκολλο πιστοποίησης και σύντομα θα έχουμε την πιλοτική εφαρμογή στις πρώτες επιχειρήσεις. Σε σύσκεψη των φορέων που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί αναλυτικά το σημαντικό αυτό εργαλείο, ώστε να προχωρήσει και η τελική εφαρμογή του.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Λάρισας Σωτ. Γιαννακόπουλος, Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, Τρικάλων Βας. Γιαγιάκος, Καρδίτσας Βυρ. Παππάς, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος και Φαρσάλων Ι. Σούρλας, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Νικ. Ντάγκας και το μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Καραλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: