Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΠΕΓΔΥ Υπερωριακή απασχόληση Γεωτεχνικών

ΠΕΓΔΥ Υπερωριακή απασχόληση Γεωτεχνικών

ΘΕΜΑ: Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης εκτός ωραρίου, Σαββατοκύριακα και αργίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη της ΠΟΓΕΔΥ (με τη συμμετοχή της ΠΕΓΔΥ και ΠΕΚΔΥ) με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με θέμα την αμοιβή των Γεωτεχνικών για υπερωριακή απασχόληση μέσω των πρόσθετων τελών.

Ο Γενικός Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με την άποψη του Υπουργείου Οικονομικών το νομοθετικό πλαίσιο για την απόδοση των πρόσθετων τελών καταργήθηκε με το νόμο 4024/2011 και πρέπει να εκδοθεί καινούργια ΚΥΑ για την πληρωμή των υπερωριών. Οι άξονες που θα περιλαμβάνει η νέα ΚΥΑ θα ορίζουν πλαφόν 300€ μηνιαίως, θα καταργούν την πληρωμή ανά ώρα παρεχόμενης εργασίας και θα θεσπίζουν την κατ’ αποκοπή αποζημίωση ανά έλεγχο, το ύψος της οποίας θα ανέρχεται σε 20-30€.

Έτσι, για παράδειγμα, έλεγχος που θα πραγματοποιείται σε μία ώρα σε ένα κατάστημα θα πληρώνεται με το ίδιο παραπάνω ποσό, δηλαδή των 20-30€, με έλεγχο που θα ασκείται επί 8 νυχτερινές ώρες σε σφαγείο. Με δεδομένο, ότι οι κρατήσεις όπως διαμορφώνονται σήμερα υπερβαίνουν το 40%, γίνεται κατανοητό ότι το ωρομίσθιο θα κυμαίνεται γύρω στο 1,5€.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις μας γυρίζουν στον εργασιακό μεσαίωνα. Μας απαξιώνουν με αμοιβές για πρόσθετη εργασία για ένα κομμάτι ψωμί. Παρότι το κόστος αυτό το πληρώνουν ιδιώτες, που ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ωρομίσθιο, η επίσημη Πολιτεία εμφανίζεται σαν δουλέμπορος που πουλά σκλάβους για δωρεάν εργασία.

Μετά από αυτά αρνούμαστε να εργασθούμε εκτός ωραρίου. Η τεράστια ζημιά που θα προκληθεί στις εξαγωγές, στα σφαγεία, στον έλεγχο των τροφίμων και στην αγορά ας την χρεωθεί η Πολιτεία για την οποία εισπράττουμε τέλη από τους ιδιώτες εκατομμυρίων ευρώ. Το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση είναι ακριβοί στα πίτυρα και φτηνοί στο αλεύρι, τη στιγμή μάλιστα που εξαιρείται από τη ρύθμιση το προσωπικό που υπηρετεί στα γραφεία των Κυβερνητικών Στελεχών.

Εμείς από τη μεριά μας συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απέχουμε από εργασία εκτός ωραρίου, Σαββατοκύριακα και αργίες επ’ αόριστον.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΓΔΥ

Η Πρόεδρος της ΠΕΚΔΥ

Νικόλαος Κακαβάς

Ελευθέριος Κουτσουμπλής

Μήνα Μπόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: