Αναζήτηση Αναρτήσεων

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η ΕΒΟΛ διευρύνει την παρουσία της στην αγορά της Αττικής

Η  ΕΒΟΛ διευρύνει την παρουσία της στην αγορά της Αττικής

Η ΕΒΟΛ διευρύνει την παρουσία της στην αγορά της Αττικής.

Η αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων παραμένει η δυναμικότερη ίσως αγορά των τροφίμων, αναδεικνύοντας στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών μικρές γαλακτοκομικές μονάδες από την τοπική στην πανελλαδική αγορά Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση βολιωτική ΕΒΟΛ δεν είναι μόνο μια μικρή και υγιής επιχείρηση, αλλά είναι κυρίως συνεταιριστική.
Επί δεκαετίες - εφέτος κλείνει 60 χρόνια παρουσίας στην αγορά του γάλακτος - δραστηριοποιούμενη στα όρια του Νομού Μαγνησίας κατόρθωσε να εγγραφεί στις γευστικές προτιμήσεις τεσσάρων γενεών καταναλωτών και φυσικά εξάντλησε τα περιθώρια της τοπικής αγοράς. Είναι τέτοια η «δύναμη» των προϊόντων της στην περιοχή ώστε μεγάλα αλυσίδα discount καταστημάτων που αρχικώς δεν τα συμπεριέλαβε στα ψυγεία της, αναγκάστηκε τελικώς να υποχωρήσει και να τα τοποθετήσει διότι κινδύνευε από την αντίδραση των καταναλωτών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το μερίδιό της στον Νομό Μαγνησίας κυμαίνεται από 75% ως και 80%
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1952- εφέτος κλείνει 60 χρόνια λειτουργίας - και είναι μεταξύ των ελαχίστων συνεταιριστικών γαλακτοκομικών εταιρειών που κατόρθωσαν να επιβιώσουν στη δεκαετία του 1990, όταν οι μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου κέρδιζαν μήνα με τον μήνα μερίδια αγοράς, ενώ οι καταχρεωμένες εταιρείες του κλάδου όπου μία μετά την άλλη έβαζαν λουκέτο.
Ο σκοπός της ίδρυσης ήταν και συνεχίζει να είναι η δυνατότητα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης στην άσκηση παρεμβατικής πολιτικής στην τιμή του αγελαδινού, γίδινου και πρόβειου γάλακτος και η διασφάλιση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της περιοχής. Έτσι σήμερα έχει επιτευχθεί οι κτηνοτρόφοι της ΕΒΟΛ να απολαμβάνουν κέρδη από τις υψηλότερες τιμές που δίδονται στο γάλα πανελλαδικά. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται συνεχώς, διευρύνοντας την παρουσία της στην αγορά της Αττικής — και όχι μόνο.
Παράλληλα, λόγω των αυξανόμενων αναγκών, διευρύνει και τη ζώνη γάλακτος φθάνοντας πλέον ως την περιοχή των Φαρσάλων. Ήδη τα προϊόντα της βρίσκονται στα ψυγεία τεσσάρων μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ στην περιοχή της Αττικής και το δίκτυό της επεκτείνεται συνεχώς.
Όπως εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Νικήτας Πρίντζος, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, «η ΕΒΟΛ δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις, είναι υγιής και πληρώνει ίσως τις υψηλότερες τιμές γάλακτος σε ολόκληρη την Ελλάδα».
Παρ’ όλα αυτά παραμένει μια κερδοφόρος εταιρεία. φυσικά με περιορισμένα κέρδη — δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ - «γιατί ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλές τιμές στους κτηνοτρόφους-μέλη μας στη διάρκεια της χρονιάς» σημειώνει ο κ. Πρίντζος. Οι πωλήσεις στη διάρκεια του 2011 ανήλθαν στα 14 εκατ. ευρώ παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2010, ενώ ως τότε οι πωλήσεις της αναπτύσσονταν με διψήφιο ποσοστό.

http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: