Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κ. Τσιάρας δήλωση για διορθώσεις στη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι στους αγρότες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρας, με αφορμή τη διαδικασία κατάθεσης αιτημάτων για διορθώσεις στη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι στους αγρότες μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ακολουθώντας την ίδια τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εδώ και 2 χρόνια και βούλιαξε τη χώρα στην ύφεση, προσπαθεί, ακόμα και σήμερα, να εφεύρει νέες μεθόδους και διαδικασίες.

Στις αρχές Μαρτίου έγινε η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη όμως μέρος από τις ζημιές που υπέστησαν την περσινή περίοδο.

Τα προβλήματα, που θα προέκυπταν από τη μειωμένη παραγωγή των βαμβακοπαραγωγών σε σχέση με τα πλαφόν της συνδεδεμένης ενίσχυσης, είχαν έγκαιρα επισημανθεί προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Η Νέα Δημοκρατία, επανειλημμένα, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, ζήτησε να ληφθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες αποφάσεις, που θα διασφάλιζαν τα δικαιώματα των πληγέντων παραγώγων και θα έδιναν έγκαιρα τέλος στην αγωνία τους.

Σήμερα, η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ -στη διαδικασία κατάθεσης αιτημάτων για διορθώσεις στη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης- ζητάει από τους παραγωγούς να καλύψουν, με τις υπογραφές τους, την ανεπάρκεια και την πρωτοφανή προχειρότητα του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από την μία ζητάει από τους απλήρωτους παραγωγούς να υπογράψουν ότι αποδέχονται την περικοπή κάποιων στρεμμάτων ή αγροτεμαχίων, τροποποιώντας τη δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2011, και από την άλλη, δεν ορίζει ως όριο ενίσχυσης την ποσότητα παραγωγής που προέκυψε ως αφετηρία στις προηγούμενες πληρωμές, αλλά την αρχικά ηρτημένη ποσότητα της κάθε περιοχής.

Απόρροια της διαδικασίας θα είναι, δυστυχώς, να πληρωθούν τελικά ελάχιστοι παραγωγοί, που θα καταθέσουν αίτημα διόρθωσης για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να προσαρμόσει σε νέα δεδομένα τα απαιτούμενα πλαφόν παραγωγής για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης 2011, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των περιφερειακών επιτροπών ΕΛΓΑ ανά νομό, για τις ζημιές από εντομολογικές προσβολές.

Οφείλει με σαφήνεια και διαφάνεια, να περιγράψει τους όρους και τις προϋποθέσεις των δικαιούχων παραγωγών της συνδεδεμένης ενίσχυσης, που επλήγησαν από τις προσβολές αυτές.

Οι Έλληνες αγρότες θέλουν καθαρά λόγια και ξεκάθαρες λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: