Αναζήτηση Αναρτήσεων

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 13ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
13ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 (15/2012)


ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
11/04/12

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Κυβέρνησης για τους φυσικούς πόρους και ειδικότερα για τους εδαφικούς, δασικούς, αλιευτικούς, ορυκτούς και υδάτινους πόρους της χώρας (άρθρο 2 του ν. 1474/1984, ΦΕΚ Α’ 128). Το έδαφος είναι το ανώτατο στρώμα του φλοιού της γης που έρχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρά της και είναι το τμήμα της γης πάνω στο οποίο αναπτύσσονται οι ζωντανοί οργανισμοί. Το έδαφος δημιουργείται από το μητρικό πέτρωμα της γης με την επίδραση σε αυτό της ατμόσφαιρας, των οργανισμών και του τοπογραφικού ανάγλυφου. Αυτή, όμως, η διαδικασία παραγωγής του εδάφους είναι μια μακρόχρονη διαδικασία. Για τη δημιουργία είκοσι πέντε (25) εκατοστών εδάφους με φυσικές διαδικασίες απαιτούνται από χίλια (1.000) έως δέκα χιλιάδες (10.000) χρόνια. Αντιθέτως, η απώλεια ή η υποβάθμιση του εδάφους που χρησιμοποιείται ως γεωργική γη, ώστε να καταστεί αυτό ακατάλληλο για να θρέψει τις καλλιέργειες, είναι μια διαδικασία που, δυστυχώς, διαρκεί λίγα μόλις χρόνια κακής ανθρώπινης πρακτικής. Συνεπώς, η γεωργική γη συγκαταλέγεται στους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους και είναι σε ανεπάρκεια, εάν λάβουμε υπόψη μας τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας ή της παγκόσμιας κοινότητας.

Header

11/04/12

Η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας αποτελεί την κατηγορία των εδαφών που όταν καλλιεργηθούν παράγουν αγροτικά προϊόντα υψηλής αξίας. Εάν αναλογιστούμε ότι πάνω από 500 χρόνια απαιτούνται για να δημιουργηθούν δύο (2) μόλις εκατοστά επιφανειακού εδάφους με φυσικές διαδικασίες, αντιλαμβανόμαστε ότι η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας αποτελεί πραγματικό εθνικό πλούτο που δεν το δημιουργήσαμε εμείς, αλλά το δανειστήκαμε από όλες τις επόμενες γενεές. Κατά συνέπεια, η γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας ως φυσικός πόρος μη ανανεώσιμος, που βρίσκεται ήδη σε ανεπάρκεια στη χώρα μας, προστατεύεται από το Σύνταγμα (άρθρο 24, παρ.1) και από Νόμους του Κράτους (άρθρο 1, παρ. 5 του ν. 1337/1983 και άρθρο 56 του ν. 2637/1998, όπως ισχύει), ενώ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναπτύξει μια θεματική στρατηγική για την προστασία του εδάφους COM (2006) 231.

Header

11/04/12

--

Header

10/04/12

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), ως κύριος Δικαιούχος (Leader Partner) του εγκεκριμένου έργου «Joint framework for the provision of standardized services to Geotechnical engineers for (e)training on natural risks - civil protection and for promoting access to the labour market» με το ακρωνύμιο «GEO-PROMOTION», του Προγράμματος Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» - «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», καλεί τους ενδιαφερόμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα να υποβάλουν προσφορές για την υλοποίηση της δράσης 2.2 «Promotion actions on mass-media» του συγκεκριμένου προγράμματος και αφορά την προώθηση του προγράμματος στα μέσα μαζικής επικοινωνίας (ραδιόφωνο, εφημερίδες, τηλεόραση).

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης

10/04/12

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 5ης/2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ)
Η διόρθωση αφορά το 7ο θέμα

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
11/04/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος στην συνεδρίασή της της 6-4-2012 ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. την διερεύνηση της υπόθεσης μείωσης των αποθεματικών του Επιμελητηρίου από το ποσό των 5.300.000 € στα 1.600.000 € στα πλαίσια της «εθελοντικής» συμμετοχής στο PSI της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη υπόθεση, πρωτοβουλία της Τράπεζας της Ελλάδας, αποτελεί μνημείο αυθαιρεσίας και απολυταρχισμού της τράπεζας αυτής και θα πρέπει να ερευνηθεί.......

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

10/04/12

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ 11-4-2012
Σας καλούμε σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.1474/84 και άρθρο 16 του Π.Δ. 334/85 σε έκτακτη συνεδρίαση που θα γίνει στην Καβάλα, την Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του παραρτήματος μας.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header


ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
11/04/12

Π.Ε.Γ.Δ.Υ.:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/04/12

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (18-4-2012)
Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-04-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κοζάνης. (Κτίριο πρώην Νομαρχίας). Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι:• Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ.• Οικονομικός απολογισμός – Διαχειριστικός έλεγχος.• Γενικά θέματα - Συζήτηση. Η παρουσία όλων των μελών του Συλλόγου κρίνεται ουσιαστική και απαραίτητη.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/04/12

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ:ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ EL.FE.A.E.
Mε την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την πορεία της «EL.FE. A.E.», η οποία εδρεύει στον Ν. Καβάλας. Η συγκεκριμένη βιομηχανία είναι η μόνη ελληνική λιπασματοβιομηχανία, η οποία εδώ και δεκαετίες παράγει υψηλής ποιότητας λιπάσματα εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες της ελληνικής γεωργίας, όσο και υπηρετώντας την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς τη συνολική δραστηριότητα της βιομηχανίας και την θετική της επίδραση στην αύξηση της απασχόλησης, στην αύξηση του μεταφορικού έργου, στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων, τις εξαγωγές, κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης
Header

11/04/12

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ --ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ--
--

Διαβάστε περισσότερα Αρχείο Ανακοίνωσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: